besifloxacin drug - buy besivance medication sildamax tablets
Tendinţa părinţilor de a-şi supraalimenta copiii, în ideea în care "cu cât mănâncă mai mult şi se dezvoltă mai tare cu atât este mai sănătos", poate face mai mult rău decât bine celor mici provocându-le probleme de sănătate şi suferinţe pe termen lung.
Chiar dacă cei mici au un proces de creştere normal, multe mămici merg la pediatru cu nemulţumirea că aceştia nu mănâncă suficient.
Pentru mulţi dintre părinţi este cunoscută practica „alergării” prin casă cu farfuria cu mâncare în mână, pentru a convinge şi în ultimă instanţă, a forţa copilul să mănânce. Unele mămici mai aspre recurg chiar şi la pedepse pentru a-i convinge pe cei mici să termine tot din farfurie.
Specialiştii pediatri sunt de părere că, cei mici mănâncă atât cât le tre-buie. Dacă sunt forţaţi, pe lângă faptul că pot dezvolta o aversiune faţă de mâncare, se şi pot îngrăşa peste măsură.
Stomacul este un muşchi care se măreşte dacă bagi o cantitate prea mare în el. Sunt copii care la 4 ani, părinţii le cumpără haine de 6-7 ani, pentru că sunt prea dezvoltaţi, lucru care nu este normal, după spusele doamnei doctor, Cristina Mihai, specialist pediatru.
„Mâncarea multă înseamnă secreţie multă de insulină care este hormon de creştere, iar copiii cresc mai mult decât sunt programaţi genetic.Nu este normal, pentru că ei sunt programaţi să crească pe o anumită curbă, după înălţimea părinţilor şi pentru că mănâncă prea mult, cresc peste aceste curbe. Pancreasul secretă prea multă insulină şi se epuizează”, a declarat dr. Cristina Mihai, medic pediatru.
Din cauza acestui proces, copiii, în timp, fac diabet, se maturizează foarte repede, se pot deregla hormonal, se instalează pubertatea precoce, se închid cartilajele de creştere, iar talia finală poate fi mică, mai mică decât cea programată genetic.
Acest fenomen afectează părinţii ai căror copii sunt în graficele de referinţă ale pediatrilor, deoarece li se implementează ideea că au copii subnutriţi şi subdezvoltaţi. Aceşti copii sunt nor-mali, aşa ar trebui să arate, potrivit vârstei.
„Copiii normali sunt etichetaţi ca fiind subdezvoltaţi. Foarte puţini părinţi ştiu cum să abordeze această situaţie, majoritatea îi îndoapă pentru a ajunge şi ei la aceeaşi talie cu prietenii, vecinii etc”, adaugă medicul pediatru.