Sursa foto Elytis

Sursa foto Elytis
13 Septembrie 2020
1128 accesări
0 comentarii

Sindromul bebeluşului scuturat este o afecţiune cerebrală gravă care apare atunci când un adult scutură violent un bebeluş sau un copil mic.

Sindromul este foarte periculos, deoarece distruge celulele din creierul copilului şi împiedică creierul să fie oxigenat. Această problemă apare în urma abuzurilor la care sunt supuşi copii şi care poate duce la leziuni severe sau chiar decesul bebeluşului, precizează elytis.ro.

Specialiştii spun că acest tip de reacţie din partea unui adult este inadmisibilă, oricare ar fi justificarea, iar din păcate acest tip de comportament este destul de des întâlnit.

De exemplu, atunci când copilul este scuturat, iar capul are o mişcare de înainte şi înapoi, creierul său loveşte craniul şi apar umflături, presiune şi sângerare în şi în jurul creierului. Impactul cauzează deseori sângerare la nivelul retinei. Cert este că, un copil cu astfel de sindrom suferă de leziuni la nivelul măduvei spinării sau gâtului.

Sindromul bebeluşului scuturat poate fi prevenit dacă părinţii sunt informaţi de pericolele care pot apărea atunci când copilul este zdruncinat. Acest sindrom al copilului scuturat include simptome precum: iritabilitate extremă, poftă de mâncare scăzută, probleme cu respiraţia, vărsături, piele vineţie sau pală, paralizie sau în cele mai grave cazuri comă. Alte simptome care nu sunt observate în primă fază includ sângerările în creier şi la nivelul ochilor, fracturi de coaste şi oase.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU