30 August 2021
319 accesări
0 comentarii

Vă plac nucile? Acestea constituie o sursă esenţială de nutrienţi folositori pentru sănătatea organismului, având multiple beneficii, de la asigurarea nivelului optim de bacterii prietenoase în intestin la menţinerea frumuseţii pielii, potrivit dailymail.co.uk. Un studiu recent a dezvăluit faptul că arahidele asigură un nivel optim de bacterii prietenoase în sistemul digestiv şi pot preveni intoxicaţiile alimentare. De exemplu, nucile de Brazilia sunt o sursă foarte bună de seleniu care poate fi asigurată zilnic. De fapt, două nuci din acest soi asigură 100% din necesarul zilnic de seleniu, adică 75 de micrograme. Totodată, seleniul este necesar în producerea de anticorpi, importanţi în sistemul imunitar, şi în producţia de tiroxină, necesară în reglarea metabolismului. La rândul lor, migdalele asigură necesarul zilnic de calciu, important pentru sănătatea oaselor. Acestea sunt bogate şi în vitamina E, care contribuie la menţinerea sănătăţii pielii. De asemenea, sunt bogate în fibre, iar coaja lor are proprietăţi antiinflamatorii, fiind bogată în antioxidanţi. Nucile caju sunt, și ele, o bună sursă de fier, 30 de grame de nuci asigurând două miligrame din acest mineral. Totuşi, fierul din aceste nuci nu este absorbit de organism la fel ca fierul din carne, spun specialiştii. Din acest motiv, trebuie să se consume alături de surse de vitamina C, kiwi, salate cu ardei gras şi roşii, suc de portocale. Nu în ultimul rând, nucile sunt bogate în fibre şi proteine, menţinând senzaţia de saţietate, în acizi graşi Omega 3 şi antioxidanţi, reduc riscul de maladii oculare, precum degenerarea maculară provocată de îmbătrânire, şi declin cognitiv, dar şi de maladii cardiace.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU