Cordyceps este o ciupercă care trăieşte pe anumite omizi, din regiunile muntoase, din China.
Având în vedere că întrebuinţările şi beneficiile acestei ciuperci s-au dovedit a fi nepreţuite, în ultimul timp, aceasta a început să fie produsă şi în laboratoarele ştiinţi-fice pentru a fi accesibilă ca preţ tuturor. Drept urmare, acest produs poate fi găsit şi în magazinele fitonaturiste de la noi din ţară şi poate fi consumat sub formă de capsule, ceai sau în stare naturală.
„Ciuperca Cordyceps este utilizată pentru a trata tusea, bronşita cronică, tulburările respiratorii, tulburările renale, urinarea pe timp de noapte, problemele sexuale masculine, anemia, bătăile neregulate ale inimii, colesterolul ridicat, tulburările hepatice, ame-ţelile, slăbiciunea, zgomotele în urechi, pierderea în greutate, dependenţa de anumite substanţe, etc. Este, de asemenea, utilizată pentru întărirea sistemului imunitar, îmbunătăţirea performanţelor sportive, reducerea efectelor îmbătrânirii şi îmbunătăţirea funcţiei hepatice la persoanele cu hepatită B”,
ne-a împărtăşit, beneficiile ciupercii Cordyceps, Mirela Stângaciu, fitoterapeut.
Unii oameni folosesc Cordyceps ca stimulent tonic pentru a creşte energia, a spori rezistenţa şi a reduce oboseala. Principiul pe care acţionează această ciupercă include îmbunătăţirea imunităţii prin stimularea celulelor specifice sistemului imunitar.