05 Noiembrie 2018
665 accesări
0 comentarii

Multe persoane sunt diagnosticate, lunar, cu sinuzită. Medicii spun că această afecţiune reprezintă, practic, inflamarea mucoasei sinusurilor şi apariţia unei secreţii purulente în interiorul lor.

„Sinuzita acută reprezintă inflamarea mucoasei sinusale şi apariţia unei secreţii purulente, aceasta putând dura până la trei săptămâni. Totuşi, sinuzita subacută se poate manifesta printr-o infecţie care durează mai mult de atât. Există situaţii în care boala poate dura trei luni, în timp ce sinuzita acută este cea mai severă formă, putând să dureze mai mult de trei luni. Uneori, sinuzita poate afecta doar un sinus, ca în cazul celei maxilare sau poate afecta toate sinusurile, cum este pansinuzita”, a explicat dr. Andrada Ştefan, medic neurolog.

Sinuzita poate fi clasificată drept bacteriană, virală, alergică sau fungică.

Una dintre cele mai frecvente cauze care declanşează sinuzita este deviaţia de sept nazal, rinita acută purulentă, rinita cronică hipertrofică sau polipoza nazală. În acelaşi timp, mai există şi factori de risc ca mediile toxice, factorii alergeni, frigul sau aerul condiţionat.

De obicei, sinuzita se manifestă printr-o secreţie purulentă la nivelul foselor nazale, obstrucţie nazală, febră, scăderea mirosului şi durere intensă la nivelul feţei. Tocmai de aceea, printre investigaţiile pe care trebuie să le facă un pacient se află radiografia anterioară şi posterioară a sinusurilor, computerul tomograf, endoscopia nazală şi analizele de laborator.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU