Planificarea concediului de anul acesta poate începe pentru constănţeni şi turişti chiar de la malul mării. O ocazie de neratat în acest sens este o cura balneoterapeutică şi de relaxare în cadrul Sanatoriului Balnear şi de Recuperare Mangalia. Pentru cei care se grăbesc să prindă un loc de vacanţă, conducerea unităţii balneare a pregătit deja o surpriză: tarifele rămân neschimbate.
An de an, constănţenii şi turiştii care îşi doresc o vacanţă completă la malul mării aleg serviciile balneare şi de relaxare ale Sanatoriului Balnear şi de recuperare Mangalia. Ca noutate pentru anul acesta, conducerea unităţii sanitare va păstra aceleaşi tarife la serviciile medicale pentru aceia care îşi rezervă un loc la tratament până pe 15 februarie.
„Pentru a veni în întâmpinarea pacienţilor care îşi doresc o cură completă de tratament şi relaxare în cadrul sanatoriului, vom păstra aceleaşi tarife ca în perioada 15 februarie - 29 aprilie 2015, cu condiţia să îşi facă rezervările până pe 15 februarie a acestui an. Capacitatea totală a bazei de tratament este de 350 de locuri, iar în acest moment avem 150 de locuri deja ocupate.Momentan, până vom da din nou drumul la primele cure de tratament, suntem în plin proces de renovare: schimbăm apa din piscină cu apă de mare, schimbăm caloriferele de la piscină, schimbăm ţevile şi robineţii din camere, zugrăvim, igienizăm vestiarele şi sălile de tratament. Tot o veste bună pentru pacienţi este şi faptul că am trecut la o centrală pe gaze naturale, ceea ce va creşte confortul pacienţilor în camere”, a precizat Claudiu Arsene, directorul economic al unităţii sanitare.
Tarifele nu trec de 720 de lei
Tarifele pe procedurile din ambulatoriul de specialitate pentru pacienţii neasiguraţi încep de la 366 de lei pentru 4 proceduri pe zi, timp de 5 zile şi ajung până la 720 de lei pentru 12 zile de tratament cu 4 proceduri pe zi, 786 de lei pentru 14 zile de tratament.
Pentru pacienţii asiguraţi, care aduc trimitere de la medicul de familie şi cardul de asigurat, tarifele se încadrează între 300 de lei pentru 5 zile, cu 4 proceduri pe zi, dintre care unul de hidrochinetoterapie, şi ajunge la 610 lei pentru 14 zile de tratament.
Pacienţii au obligaţia de a anunţa cu mi-nim 7 zile înainte faptul că nu se pot prezenta în data planificată. În cazul în care nu anunţă şi nu se prezintă în data planificată sau dacă refuză internarea motivând condiţiile de cazare avansul nu se restituie.
„Faţă de alţi ani, avem bugetate şi locuri pentru persoanele cu handicap care pot veni şi cu însoţitori. Desigur că acestea necesită condiţii speciale de cazare şi tratament, motiv pentru care noi asigurăm toate condiţiile necesare. De reţinut este că aceştia plătesc doar 14 lei pe zi pentru masă, având tratament decontat.Totodată, încă de la finalul anului trecut, am înfiinţat comisiile de integritate unde pacienţii pot reclama orice problemă întâmpinată în cadrul sanatoriului, de la şpagă la proceduri medicale, cazare, alimentaţie. Anul trecut, spre exemplu, am avut 5 astfel de reclamaţii care vizau cazarea pacienţilor cu handicap”, a completat directorul economic al Sanatoriului.