14 Martie 2021
688 accesări
0 comentarii

Toți părinții ar trebui să știe că ouăle conțin o mulțime de nutrienți indispensabili organismului, un motiv suficient să le introducă în alimentația celor mici. Dr. Raluca Melenciuc sfătuiește adulții să le dea copiilor atât ouă de găină, cât mai ales ouă de prepeliță. De ce? Pentru că, deși este foarte mic, oul de prepeliță conține de cinci ori mai mult fosfor, de opt ori mai mult fier, de șase ori mai multă vitamina B1 și abundă în vitamina B2. În plus, acesta conține un întreg complex de vitamine: A, B, D3, E, alături de minerale esențiale, precum calciu, zinc, potasiu, sulf și amino-acizi.

La ora actuală, cei majoritatea pediatrilor recomandă introducerea gălbenușului de ou după vârsta de șase luni, iar a albușului după vârsta de un an. Tocmai de aceea, trebuie precizat că oul de prepeliță are un potențial alergen mult mai scăzut decât oul de găină, dar cu toate acestea, înainte de a introduce acest aliment în dieta bebelușului, cereți sfatul medicului și respectați regula celor patru zile.

În cazul persoanelor mature, curele cu ouă de prepeliță ajută în tratarea mai multor afecțiuni, cum ar fi: ulcer, gastrită, tuberculoză, astm, diabet, anemie. Totodată, consumul regulat de ouă de prepeliță îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar, ajută la refacerea organismului în convalescență în urma intervențiilor chirurgicale, ajută la eliminarea pietrelor de la rinichi, ficat sau bilă și stimulează activitatea intelectuală. De asemenea, copiii care consumă ouă de prepeliță au mai puține șanse de a contacta boli infecțioase.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU