06 August 2015
3178 accesări
35 comentarii

Nimic nu poate fi mai bun decât un preparat proaspăt, pregătit în casă din ingrediente de calitate. Exact cum o făceau bunicii noştri pe vremuri.

Spre exemplu, nu cred că a-ţi zice NU unui pateu din ficăţei de pui, preparat în casă.

Ingrediente

500 gr. ficăţeii de pui, 500 ml lapte, 100 gr. unt, 20 ml ulei, 1 ceapă, 1 foaie de dafin, 1/2 linguriţă de cimbru, sare şi piper după gust.

Mod de preparare

Ficăţeii se spală apoi se pune la fiert în lapte, astfel încât să îi acopere. Se adaugă foaia de dafin şi cimbru.

Separat se taie ceapa şi se căleşte în ulei. După ce ficăţeii au fiert, se scot cu o paletă şi se pun în tigaie peste ceapa călită. Se pun pe foc 1-2 min, amestecând-se uşor. Se lasă la răcit 5 min.

Se pune în robotul de bucătărie împreuna cu untul 80 gr, sare şi piper apoi se mixează pănă obţinem o pastă fină.

Separat se topeşte restul de unt, se pune pateul în boluri micuţe apoi se toarnă untul topit deasupra pentru a preveni oxidarea .

Se păstreaza la frigider maxim 2 zile, acoperit cu folie alimentară.

Taguri articol: ehydh aperitive pateu de ficat reţete culinare

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Redactor