pepene-1341270161

pepene-1341270161
03 Iulie 2012
1484 accesări
0 comentarii
Sezonul pepenilor roşii a început, iar comercianţii din pieţe au deja la vânzare aceste alimente răcoritoare. În perioada verii, pepenele roşu reprezintă un desert delicios, sănătos şi poate fi consumat simplu, ori în salate de fructe, sub formă de suc răcoritor sau se poate transforma şi în îngheţată. Medicii recomandă pepenele roşu deoarece conţine vitaminele A, B şi C, minerale şi antioxidanţi, fibre vegetale şi glucide. În plus, acesta are în compoziţie şi un carotenoid care neutralizează radicalii liberi reducând stresul oxidativ şi protejând, astfel, inima. În plus, pepenele roşu este excelent în prevenirea deshidratării deoarece hidratează mai intens chiar şi decât apa. Consumul de pepene roşu este foarte bun şi pentru sănătatea ochilor deoarece previne degenerescenţa maculară şi protejează vederea. Acest aliment este ideal pentru vârstnici datorită contribuţiei pe care o aduce în combaterea patologiei oftalmologice specifice vârstei. De asemenea, pepenele roşu ajută la eliminarea pietrelor la rinichi şi protejează organismul împotriva mai multor tipuri de cancer, printre care cancerul de prostată, de sân sau de plămâni.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Alexandra MALACHI