08 August 2016
2980 accesări
32 comentarii

Medicii specialişti recomandă consumul de pepene verde şi pepene galben, în cantităţi mari, pentru a face faţă mai uşor efectelor produse de temperaturile ridicate asupra organismului uman. Pepenele verde conţine peste 95% apă, apoi protide, acizi organici, hidraţi de carbon, potasiu, cantităţi foarte mici de sodiu, calciu, fosfor, fier, vitamina A, vitaminele B1 şi B2, niacină şi vitamina C.

"Prin conţinutul ridicat în apă, pepenele verde are proprietăţi diuretice. Se recomandă în litiaze renale şi probleme ale vezicii urinare, în hiperuricemii (gută), prin acţiunea sa diuretică: se fac cure de sezon, câte 1-2 kg pe zi. În medicina tradiţională, seminţele de pepene verde şi de pepene galben se recomandă în litiaza renală şi biliară”, explică dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii.

Despre pepenele galben, aflăm că, în cantitate mare, este greu digerabil. Acesta conţine 90-95% apă, precum şi protide, grăsimi, glucide, vitamina A, vitaminele B1 şi B2 şi vitamina C. Mai conţine săruri de potasiu, calciu, fosfor etc. Potrivit dr. Loti Popescu „pepenele galben este mult mai slab ca efecte terapeutice, faţă de pepenele verde. Este un bun laxativ vegetal, comparabil cu prunele uscate. Se recomandă în anemii, constipaţie, hemoroizi, litiază urinară, reumatism şi tuberculoză pulmonară. Este contraindicat în diabet, colite, enterite şi dispepsii. Sucul proaspăt are efecte laxative”.

Taguri articol: nutritie loti popescu hemoroizi litiaza calciu produse vitamine vitamina pepene

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

duminica, 1 decembrie
Snpaor
Xbxmtg aobyns

eriacta prevent - <a href="https://eriagra.com/">eriacta herself</a> forzest dollar