24 Martie 2022
549 accesări
0 comentarii

De cele mai multe ori, pioreea, o afecțiune a gingiilor, este asociată cu igiena orală deficitară. Acesta este motivul pentru care intervenția timpurie este importantă, întrucât boala poate provoca o mulțime de complicații. De regulă, bolile gingivale sunt relativ frecvente, asta din cauza expunerii constante la bacterii, acest țesut moale putând suferi de probleme inflamatorii și infecțioase. Potrivit dr. Andra Lazăr, în principiu, pioreea este o complicație a bolii parodontale cronice, care apare atunci când oasele și ligamentele care susțin dinții se infectează din cauza proliferării bacteriilor. Specialiștii afirmă că boala afectează 25% dintre adulții cu vârsta cuprinsă între 35 și 44 de ani, iar incidența sa crește după vârsta de 65 de ani.

Practic, ea se instalează din cauza acumulării de placă dentară, care, la rândul său este urmarea unei igiene orale deficitare. Afecțiunea se manifestă prin inflamații și sângerări ale gingiilor. În același timp, pioreea afectează și țesuturile de susținere a dintelui, producând retracție gingivală și apariția spațiilor interdentare. Deseori, ea se caracterizează printr-o infecție severă a ligamentelor sau a țesuturilor din apropierea dintelui și este o patologie periculoasă.

Totuși, în majoritatea cazurilor, nu provoacă simptome până când nu produce deja complicații grave pentru sănătatea orală. Inflamația gingiilor, deși nedureroasă la început, este principala cauză a sângerării gingiilor în timpul periajului. Alți factori care au legătură cu manifestarea bolii sunt următorii: deficitul de vitamine B și C, modificări hormonale, cum ar fi cele care apar în timpul sarcinii sau al menopauzei, boli ale sistemului imunitar, alte boli cronice, cum ar fi diabetul și osteoporoza etc.

Taguri articol: sfatul medicului vitamine boala frecvente

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU