foto: www.retete.unica.ro

foto: www.retete.unica.ro
30 Septembrie 2015
1317 accesări
0 comentarii

INGREDIENTE

1 kg făină
30 g drojdie proaspătă
1 lingurita sare
1 lingurita zahăr

Pentru umplut

800 g brânză sărată
1 legatura mărar

PREPARARE

Plăcinte foarte rapid de preparat, la tigaie. Ai nevoie de… maia!

1.Într-o cană cu apă călduță se desface drojdia cu zahărul şi sarea. În făina cernută se face un gol şi se pune maiaua care se acoperă cu puţină făină. Se lasă 5-10 minute şi apoi se începe frământarea, adăugând apă călduţă.

2.Se frământă până ce aluatul se desprinde de mâini, se acoperă cu un şervet şi se lasă la crescut o oră.

3.Apoi, se taie bucăţi din aluat de mărimea unei portocale, fiecare bucată se întinde uşor şi pe o jumătate se pune brânză amestecată cu mărar tocat. Se pliază asemeni unui portofel.

4.În ulei încins se prăjesc toate plăcintele care se consumă calde sau reci.

sursă reţetă: www.retete.unica.ro

Taguri articol: reţete culinare placinta

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii