Sursa foto: Glamour

Sursa foto: Glamour
28 Februarie 2020
1048 accesări
35 comentarii

În timp ce unii sunt de părere că persoanele care plâng sunt prea sensibile, cercetătorii au descoperit că acest argument nu este întotdeauna valabil, deoarece există dovezi științifice care motivează tendința unora de a plânge mai des decât alții.

Nu de puține ori, motivele invocate sunt cele legate de diferența dintre sexe la acest capitol sau cele cu privire la traume suferite în trecut.

Dincolo de fluctuațiile hormonale ale femeilor aflate în perioada menstruației sau la menopauză, cercetătorii arată că activitatea excesivă a glandelor lacrimale se poate datora și lipsei de somn sau stresului.

Experții în neurologie și cercetarea lacrimilor spun că plânsul nu este doar o reacție umană la tristețe și frustrare, ci și una sănătoasă.

De asemenea, plânsul este o modalitate naturală de a reduce stresul emoțional care, dacă este ignorat, poate avea efecte fizice negative asupra organismului, inclusiv creșterea riscului de boli cardiovasculare și alte tulburări legate de stres. Totodată, pentru a diminua nivelul de stres asigurați-vă că dormiți suficient, încercând și metode cum ar fi yoga, spre exemplu.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

30 noiembrie
Svqpsc
Tezyzg evyrcs

eriacta bird - <a href="https://eriagra.com/asildigrah/">sildigra mood</a> forzest pound

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU