Sursa foto: The Epochtimes

Sursa foto: The Epochtimes
17 Februarie 2020
917 accesări
0 comentarii

Atunci când ne dorim o sănătate de fier, prima preocupare trebuie să fie întărirea sistemului imunitar. În anotimpul rece avem nevoie de o stimulare imunitară de calitate, care să ne ajute corpul să treacă blând şi uşor peste afecţiunile respiratorii, urinare şi alte probleme de sănătate.

Plantele sunt cele care ne pot aduce beneficii importante în acest proces de creştere a imunităţii. Pentru a ne apăra organismul şi pentru a preveni apariţia bolilor, specialiştii recomandă o serie de plante care întăresc sistemul imunitar. Viroze respiratorii, tuse, dureri în gât, toate pot fi vindecate cu ajutorul plantelor, susţin nutriţioniştii. „Cea mai cunoscută plantă imunostimulatoare este echinacea purpurea, care stimulează sistemul de autoapărare a organismului prin mobilizarea leucocitelor şi mărirea activităţii fagocitozei realizând creşterea nespecifică a rezistenţei organismului la infecţii, prin inhibiţia multiplicării viruşilor şi prin stimularea producerii de interferon. Preparatele cu suc proaspăt de echinacea sunt cele mai potrivite pentru administrarea cu cel puţin o lună înainte de expunere la vremea rece, minimum două săptămâni, maximum două luni de zile în cazul persoanelor cu risc crescut de îmbolnăvire”, explică dr. Cătălina Rudencu, medic homeopat, apifitoaromaterapie, medic specialist expertiză medicală, consilier în nutriţie.

Potrivit specialistului, aloe vera este o plantă cu multiple efecte asupra organismului. „Aloe vera întăreşte capacitatea sistemului imunitar şi stimulează regenerarea celulară, are acţiune antiinfecţioasă, antibacteriană, antiparazitară, antivirală şi de detoxifiere generală. Uleiul esenţial din frunzele arborelui de ceai are efect imunostimulator, antibacterian, antiviral şi antifungic. Busuiocul stimulează sistemul imunitar în guturai, gripă, boli infecţioase. Se pare că fructele caisului acţionează şi în sensul creşterii imunităţii organismului. Cimbrul de grădină întăreşte sistemul imunitar, poate fi folosit ca şi condiment în mâncare, ca ulei esenţial, tinctură, infuzie”, a mai spune dr. Cătălina Rudencu.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ