15 Martie 2022
450 accesări
0 comentarii

În caz că nu știați, se recomandă să aveți diferite plante în bucătărie, pentru că în acest fel puteți avea un condiment în propria casă ori un purificator de aer. De exemplu, lavanda, aloe vera, busuiocul, pătrunjelul, coriandrul, menta și rozmarinul sunt doar câteva dintre plantele pe care le puteți avea în bucătărie și care pot oferi o varietate de avantaje. De exemplu, unul dintre avantaje este că, dacă dispuneți de un spațiu mic, puteți găsi o modalitate de a le amplasa fără a pierde aspectul decorativ. În plus, plantele aromatice dau o aromă specială preparatelor, deci este un mare avantaj să le aveți proaspete și la îndemână. Mulți oameni spun că atunci când își cresc propriile plante aromatice, acestea au un miros mai concentrat.

Cu siguranță veți găsi o sumedenie de rețete în care să adăugați fiecare plantă aromatică. Înainte de toate, însă, fiți atenți ca ghiveciul sau recipientul decorativ să aibă găuri pe fund, astfel încât apa să se poată scurge de fiecare dată când udați plantele. Apoi, atunci când gătiți, se întâmplă uneori mici accidente: fie o tăietură cu marginea unui cuțit, fie o arsură cu ulei, apă sau o tigaie fierbinte. În astfel de situații, gelul de aloe vera vă ajută la regenerarea pielii, pe lângă hidratarea zonei și ameliorarea durerii. Această plantă, de exemplu, are nevoie de un loc cu lumină naturală și ventilație, deci ar trebui să o așezați lângă o fereastră. Alte plante sunt renumite pentru proprietățile lor de a curăța sau purifica aerul, și, în afară de faptul că oferă oxigen, acestea contribuie la eliminarea mirosurilor puternice și la neutralizarea fumului de țigară. Deci, pe listă pot fi incluse limba soacrei și arborele de cauciuc.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU