18 Ianuarie 2016
1615 accesări
0 comentarii

În orice ne-am propune să realizăm, crearea unui plan de acţiune este întotdeauna o idee bună. Deoarece oferă un cadru clar al paşilor pe care trebuie să-i parcurgem, planul ne induce un sentiment de siguranţă. Acesta este esenţial pentru toate viitoarele mămici, având în vedere că perioada sarcinii este plină de stări de nesiguranţă în legătură cu momentul declanşării travaliului şi naşterii.

Planul de naştere, în trei paşi


„Planul de naştere este o noţiune nouă în România şi este posibil ca multe graviduţe să nu fi auzit de el până acum. Acesta este un instrument de comunicare între viitoarea mămică şi echipa medicală, ce reuneşte repere menite să aducă siguranţă în momentul naşterii, atât din punct de vedere medical, cât şi din punct de vedere emoţional”, declară reprezentanţii Spitalului Privat Isis.

Mediul naşterii este primul lucru care trebuie avut în vedere de către viitoarele mămici care plănuiesc momentul naşterii. Astfel, ele trebuie să se familiarizeze cu mediul în care va avea loc evenimentul dinainte de a se declanşa travaliul. În acest scop, pacienta trebuie să-şi programeze o vizită în care să cunoască echipa care îi va fi alături în timpul naşterii. Pot fi vizitate saloanele de cazare, sălile de naştere, sala de operaţie şi saloanele de primire nou-născuţi. Viitoarele mămici pot profita de această vizită şi să adreseze întrebări legate de procedurile specifice.
Astfel, se face trecerea la al doilea reper care aduce siguranţă în momentul naşterii şi anume la stabilirea relaţiei cu cadrele medicale prin adresarea de întrebări şi punerea bazelor unei relaţii de încredere cu persoanele care vor fi alături în timpul aducerii pe lume a copilului.
Al treilea reper îl constituie practicile stabilite de comun acord. Viitoarele mămici trebuie să se informeze bine şi să se consulte cu familia şi partenerul, astfel încât să aleagă, împreună cu medicul, cel mai potrivit mod de naştere.
Pentru ca travaliul şi naşterea să decurgă uşor şi fără griji, alcătuiţi din timp propriul plan de naştere alături de medicul dumneavoastră.

Taguri articol: sarcina travaliul naşterii mămici

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir