18 Ianuarie 2016
3321 accesări
0 comentarii

Organizaţia Salvaţi Copiii România atrage atenţia asupra riscului în care se află programele sociale derulate de sectorul neguvernamental, din cauza gestionării deficitare a fondurilor europene de către statul român.

După patru ani de la finalizarea proiectului „Tinerii Împotriva Violenţei”, derulat în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice şi finanţat din Fondul Social European, organizaţia nu a reuşit să recupereze integral suma cheltuită. Astfel, până la începutul anului 2016, din totalul de 400.000 euro au fost rambursaţi 260.000 euro. Programul „Tinerii împotriva violenţei” a avut ca obiectiv educarea non-violentă a copilului, astfel încât acesta să nu preia modelul comportamental violent al adulţilor, să nu înţeleagă şi să accepte violenţa ca pe ceva firesc, să înveţe să îşi gestioneze propriile conflicte şi să asimileze metode de relaţionare non-violente, să dezvolte şi să adopte un comportament echilibrat în relaţiile cu ceilalţi.

Pentru acest program, extrem de important în contextul agresivităţii crescute cu care se confruntă societatea românească în familie, în şcoală sau pe stradă, Organizaţia Salvaţi Copiii a avansat din fonduri proprii peste 400.000 euro, bani care ar fi trebuit rambursaţi din fonduri structurale din cadrul Ministerului Educaţiei în cei trei ani de implementare a proiectului.

Salvaţi Copiii reaminteşte că, potrivit ultimelor date procesate de Ministerul Educaţiei, violenţa din şcoli este o problemă acută, cu repercusiuni pe termen lung asupra întregii societăţi: astfel, în 2015, într-o singură zi, au fost raportate aproximativ 75 de cazuri de violenţă în şcoli.

Potrivit statisticii de la finalul anului trecut, în anul şcolar 2014-2015, au fost raportate 18.793 de cazuri de violenţă în şcoli, sub toate formele ei, în condiţiile în care o cercetare efectuată de Salvaţi Copiii arată că violenţa rămâne una dintre metodele considerate educaţionale de 63% dintre părinţi.

Taguri articol: stiri medicale salvati copiii proiect

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir