Sursa Avantaje.ro

Sursa Avantaje.ro
15 Aprilie 2020
11967 accesări
2 comentarii

Porumbul fiert are o mulțime de proprietăți benefice pentru organism. Mai mult decât atât, studiile au demonstrat că vitaminele și aminoacizii din porumbul fiert se păstrează intacte într-o proporție foarte mare chiar și în conservele cu porumb boabe.

Dr. Anastasia Comișan, medic de familie, spune că în compoziția porumbului există criptoxantină, o substanță benefică pentru organism. Studiile au arătat că alimentele care au în compoziție criptoxantină țin la distanță cancerul, ajutând organismul să nu dezvolte celule canceroase. De asemenea, thiamina este o altă substanță aflată în compoziția porumbului, cu beneficii asupra sănătății. Substanța ajută la buna funcționare a creierului și se spune că ar îmbunătăți gândirea. În acest fel, porumbul fiert sau copt devine un stimulent pentru memorie și un aliat în lupta cu boli precum Alzheimer.

Totodată, acesta este bogat în acid folic, tocmai bun pentru menținerea sănătății vaselor de sânge, precum și a inimii. Practic, acidul folic reduce riscul bolilor de inimă și scade riscul de infarct.

Studiile efectuate de cercetători au mai arătat că persoanele care consumă în mod regulat porumb fiert prezintă un risc de infarct scăzut cu 10% față de persoanele care nu consumă porumb fiert.

De asemenea, o cană de boabe de porumb consumată zilnic combate oboseala din organism, datorită conținutului de vitamina B5.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU