07 Noiembrie 2017
3121 accesări
0 comentarii

Foarte multe persoane au cel puţin o cicatrice pe corp, dobândită fie în urma unei lovituri, fie după o arsură etc. Aceste semne pe piele se numesc cicatrici cheloide şi sunt de obicei localizate în zona pieptului, a umerilor, gâtului, lobilor urechii şi obrajilor, zonele cele mai expuse la accidente. Chiar şi aşa, ele pot afecta orice altă parte a corpului. Deşi cicatricile nu reprezintă o ameninţare pentru sănătate, acestea pot deveni o problemă estetică destul de deranjantă.

„Majoritatea tipurilor de leziuni cutanate pot contribui la dezvoltarea cicatricilor cheloide. Acestea includ: cicatrici provocate de acnee; arsuri; cicatrici provocate de varicelă; piercing-uri în urechi; zgârieturi; locuri cu incizii chirurgicale; zone unde au fost efectuate vaccinuri. Decizia tratării cicatricilor cheloide poate fi complicată. Ele sunt, practic, rezultatul încercării organismului de a se vindeca. După îndepărtarea lor, ţesutul cicatrizant poate creşte la loc, iar uneori poate fi mai mare decât înainte”, explică dr. Emma Gheorghe, medic dermatolog.

Tratamentele pentru cicatricile cheloide pot include injecţii cu corticosteroizi pentru reducerea inflamaţiei; aplicarea uleiurilor hidratante pentru a menţine ţesutul moale; utilizarea tampoanelor cu gel din silicon sau care pun presiune pe rană imediat după accidentare; îngheţarea ţesutului pentru eliminarea celulelor pielii; tratamente cu laser care reduc ţesutul cicatrizant; tratament cu radiaţii care micşorează cicatricile cheloide.

Taguri articol: sfatul medicului acnee tratamente cicatrici leziuni arsuri dermatolog

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii