Sursa foto Hard Body

Sursa foto Hard Body
17 Iulie 2020
591 accesări
0 comentarii

Proteinele îndeplinesc numeroase funcții esențiale în organism. Mai mult decât atât, ele sunt necesare pentru dezvoltarea și regenerarea țesuturilor. Practic, afirmă specialiștii de la „Hard Body”, toate enzimele și majoritatea hormonilor sunt proteine, care ajută la transportarea nutrimentelor și a oxigenului prin corp.

Populaţia trebuie să ştie că proteinele nu trebuie să lipsească din meniu, acestea jucând un rol important în lupta împotriva bolilor, mai ales pentru că acestea conțin anticorpi și alte elemente ale sistemului imunitar. În plus, proteinele sunt și o sursă de energie. De fapt, în timpul unui efort brusc ce face inima să galopeze, organismul va folosi rezervele de proteine din mușchi înainte de a folosi grăsimile, aceste eforturi nefiind eficiente la arderea grăsimilor.

Totodată, fiecare proteină conține compuși azotați numiți aminoacizi, care sunt uniți sub forma unor lanțuri controlate genetic și sunt legați prin legături peptidice. Mai departe, lanțul de aminoacizi dintr-o proteină determină activitatea biologică a acesteia. De exemplu, proteinele din ficat sunt compuse din aceiași aminoacizi ca cele musculare, dar care sunt legați diferit astfel încât proteinele să îndeplinească funcții diferite în corp.

Spre exemplu, când consumăm proteine, enzimele digestive le descompun, mai întâi în peptide (grupuri mici de aminoacizi) și apoi în aminoacizi separați. Aceștia sunt absorbiți în sânge cu ajutorul intestinelor și, în final, organismul construiește proteine din ei sau îi folosește ca energie. De asemenea, consumul de proteine este strâns legat de scăderea, menținerea sau creșterea cantității de masă musculară a organismului, iar nutriționiştii recomandă mereu consumul de proteine.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU