Quinoa este un aliment folosit încă din cele mai vechi timpuri pentru proprietățile sale, extrem de benefice organismului și despre care se spune că nu ar trebui să lipsească din nici o casă. De ce? Ilinca Dima, nutriționist, susține că nivelul proteic ale acestei cereale se apropie de cel al unor sortimente de carne, dar nu conține colesterol ca acestea. În același timp, reduce cantitatea de grăsimi din sânge, fiind un aliment care ajută la prevenirea afecțiunilor cardiovasculare.
Totodată, quinoa împiedică formarea plăcilor de aterom, scăzând deci riscul de atac de cord și accident vascular. Foarte important, aceste bobițe stimulează și sistemul imunitar, datorită conținutului de vitamina A, C, D, E, K, complexul B, dar și cuprului, magneziului, potasiului, zincului și seleniului. De asemenea, quinoa este o sursă bogată de calciu, mult mai ușor de asimilat de către organism decât cel din lapte și produsele derivate. Nu în ultimul rând, această cereală menține respirația sănătoasă, previne problemele urinare, ajută la buna funcționare a creierului, precum și la dezvoltarea sănătoasă și viguroasă a dinților și a oaselor.