05 Martie 2019
935 accesări
0 comentarii

Medicii recomandă, deseori, ca metodă de anesteziere a unui pacient, rahianestezia. De obicei, aceasta este recomandată în chirurgia abdomenului inferior și cea a membrelor inferioare. De precizat că rahianestezia are un efect mult mai rapid decât anestezia peridurală, dar nu poate fi practicată pentru operații cu durata mai mare de două ore și jumătate. În ceea ce privește reacțiile de după intervenție, acestea sunt foarte rare si constau în grețuri și vărsături, scăderea tensiunii arteriale, dureri de cap.

„În cazul unei rahianestezii, traumatismul de la nivelul coloanei vertebrale trebuie să aibă timp să se refacă. Spațiile intervertebrale, unde se face rahienestezia sunt destul de înguste și orice puncție generează o reacție inflamatorie la nivelul țesuturilor traumatizate. Desigur, există și pacienți care rămân cu o durere surdă mult timp, în zona puncției”, ne-a declarat dr. Viorel Ispas, medic specialist Chirurgie Vasculară.

Este bine, totuși, că după o astfel de intervenție, pacientul se recuperează rapid. Practic, imediat după recuperarea mobilității membrelor inferioare, pacientul se poate mobiliza în planul patului, cum dorește. Foarte importantă este și hidratarea corectă a pacientului, atât preoperator, cât și si postoperator. Așa că, câteva zile înainte de operație, bolnavii trebuie să bea cel puțin doi litri de apă pe zi.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU