Sursa foto: WebMD

Sursa foto: WebMD
15 Februarie 2020
2446 accesări
0 comentarii

Alimentaţia bogată în grăsimi este unul dintre factorii declanşatori ai bolii ficatului gras. În general, persoanele care sunt obeze au boli cardiovasculare, hipertriglieridemie sau diabet de tip II sunt predispuse să aibă boala ficatului gras.

În cazul unui asemenea diagnostic, trebuie să urmezi un regim alimentar care presupune renunţarea la alimentele bogate în grăsimi nesănătoase, la dulciuri şi la alcool. În plus, se recomandă alimentaţia bogată în vitamine şi minerale pentru a ajuta ficatul să se detoxifieze.

Pacienţii nu au voie să mănânce: slănină, afumături, sosuri grase, pizza, produse lactate grase, îngheţată, carne grasă de porc, produse fast food şi cartofi prăjiţi.

În schimb, pot consuma cereale integrale, legume, fructe, leguminoase, lactate degresate, ouă, carne slabă de pui şi vită, somon şi macrou. Toate aceste alimente îi oferă organismului nutrienţi esenţiali de care are nevoie pentru a funcţiona normal.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Andreea PERHAIŢĂ