La ora actuală, rejuvenarea facială este una dintre cele mai solicitate intervenții dermato-cosmetice, cu efect de întinerire vizuală a feței.
Potrivit Dariei Irimia, specialist în înfrumusețare, rejuvenarea facială include o întreagă serie de proceduri, precum injecții pentru întinerire. Totuși, dintre substanțele folosite cel mai des, una a devenit rapid preferată, și aici ne referim la acidul hialuronic.
Care sunt avantajele care l-au făcut atât de popular și în ce scopuri poate fi el folosit? Acidul hialuronic de diferite densități și cu diverse mărimi moleculare ale particulelor se folosește pentru „fillere” (injectat în zonele deflatizate, el adaugă volum, iar sub riduri provoacă un efect de umplere, netezindu-le din interior).
În concluzie, în chirurgia plastică, acidul hialuronic se folosește ca tratament împotriva ridurilor, pentru mărirea buzelor. Frecvent, în ultima perioadă, se injectează acid hialuronic în pomeți sau bărbie. De asemenea, odată cu descoperirea proprietăților acestei substanțe și cu apariția fillerelor performante, de calitate superioară oricăror alte metode de augmentare și formare a volumului, chirurgia estetică a fost, cu adevărat, revoluționată. De ce? Pentru că aceasta este o substanță produsă natural chiar de corp, acidul hialuronic calitativ neprovocând reacții adverse, alergii etc.