12 Octombrie 2016
2267 accesări
0 comentarii

Pentru că, odată cu răcirea vremii, organismul uman este supus unor încercări suplimentare cărora trebuie să le facă faţă, oamenii trebuie să ştie cum pot lupta împotriva vremii şi a bolilor de sezon.

Aşadar, deşi usturoiul nu este tocmai pe placul tuturor, din cauza mirosului, acesta este însă recunoscut pentru proprietăţile sale antibacteriene. Mai mult decât atât, oamenii de ştiinţă au măsurat capacitatea usturoiului de a lupta împotriva E. coli şi au descoperit că usturoiul este cu atât mai eficace în distrugerea E. coli, cu cât doza înghiţită este mai mare. Ca urmare, trebuie să uităm de mirosurile lăsate în urmă şi să ne înfruptăm cu mult curaj din acesta.

Şi muşeţelul are proprietăţi extrem de benefice asupra organismului. Specialiştii susţin că acesta este indicat în mod deosebit pentru reducerea inflamaţiilor pielii şi combaterea bacteriilor, iar ceaiul de muşeţel poate fi folosit pentru alinarea crampelor stomacale. În plus, s-ar părea că extractul din muşeţel ar distruge ciuperca Candida albicans, precum şi bacteria Enterococcus faecalis.

Şi ghimbirul este o comoară la casa omului. Tot mai multe studii demonstrează puterea ghimbirului în combaterea bacteriilor şi a virusurilor, uneori fiind chiar mai eficace decât antibioticele obişnuite.

Nu în ultimul rând, Oregano se regăseşte pe lista celor mai puternice antiseptice, datorită compuşilor săi, carvarol şi a acidului rosmarinic. Spre deosebire de antibioticele obişnuite, care au efect doar asupra bacteriilor, Oregano distruge bacteriile, fungii şi chiar paraziţii, precum viermişorii. Cadrele medicale mai spun că Oregano combate atât Klebsiella oxytoca, cât şi Klebsiella pneumoniae. Aceste bacterii pot afecta pielea, rănile deschise, gâtul, tractul gastrointestinal, tractul urinar, dar şi plămânii.

Taguri articol: remedii naturiste antibiotice medic stomac ghimbir naturiste inflamaţii

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii