28 Ianuarie 2016
9295 accesări
42 comentarii

Ciorbă, scăzută sau sub formă de pastă, fasolea este iubită de toţi românii, fiind pe cât de gustoasă, pe atât de sănătoasă. Un produs relativ recent apărut pe piaţa noastră, fasolea roşie ar putea întrece în beneficii fasolea albă, cu care ne-am obişnuit cu toţii.
Fasolea de orice tip este renumită pentru conţinutul ridicat de proteine vegetale, care o fac un produs îndrăgit şi consumat frecvent de vegetarieni şi vegani.
Faţă de cea albă, fasolea roşie oferă în plus antioxidanţi care, de altfel, îi dau culoarea aprinsă. Aceştia sunt principalii compuşi ce luptă împotriva radicalilor liberi cauzatori de cancer. De asemenea, aceasta conţine enzime ce asigură buna funcţionare a intestinelor. Potrivit dr. Ionica Ciortan, medic primar medicină generală şi pediatrie, „o alimentaţie bazată pe proteine vegetale este ca un duş enzimatic pentru intestine, reîmprospătând flora intestinală”. Medicul arată că o alimentaţie bogată în antioxidanţi previne stresul oxidativ al celulelor şi boli grave, precum cancerul.

Taguri articol: reţete culinare alimentatie fasole

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

4 comentarii

4 februarie
Kpwxkx
Ugiyjk lbvodo

order omnacortil 40mg sale - <a href="https://predxzipro.com/progesterone/">order progesterone 200mg sale</a> buy prometrium 100mg for sale

3 februarie
Yucfex
Gxesdm gznbwg

buy azithromycin online cheap - <a href="https://zyprmax.com/tinidazole/">buy tinidazole 500mg online</a> order nebivolol

20 ianuarie
Sombvx
Xiwvtt jboyvw

how to buy amoxil - <a href="https://combamoxi.com/valsartan/">order valsartan pill</a> order combivent 100 mcg pills

19 ianuarie
Pdoimv
Uccokk rdxmtt

buy isotretinoin online cheap - <a href="https://isotadron.com/">how to buy isotretinoin</a> buy generic zyvox 600mg

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir