20 Decembrie 2017
1059 accesări
0 comentarii

Mămici, poate nu ştiţi, dar o porţie de roşie coaptă şi proaspătă de aproximativ 150 de grame constituie o sursă extraordinară de vitamina A, C, K, acid folic şi potasiu. Trebuie precizat şi că aceste legume conţin în mod natural cantităţi reduse de sodiu, grăsimi saturate, colesterol sau calorii, de aceea sunt recomandate în cadrul unei diete sănătoase şi nu numai.

De asemenea, roşiile mai furnizează şi tiamină, niacină, vitamina B6, magneziu, fosfor şi cupru, toate necesare unei stări perfecte de sănătate. Mai mult decât atât, roşiile ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii şi reduc riscul apariţiei cancerului cutanat. Totodată, roşiile ajută la întărirea oaselor, la fortificarea şi regenerarea ţesutului osos şi chiar la prevenirea osteoporozei.

Nu în ultimul rând, antioxidanţii din roşii, în special vitaminele A şi C, combat daunele produse de radicalii liberi asupra celulelor sănătoase ale organismului.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU