Puțină lume știe că salata de rodie și andive este bogată în fibre și antioxidanți care vă pot sprijini sistemul imunitar. Această combinație îi oferă organismului o serie de micronutrienți esențiali, precum și antioxidanți care vă pot ajuta să vă protejați sănătatea. Înainte de a vă apuca să o preparați, este important să cunoașteți beneficiile pentru sănătate ale acestei salate. În primul rând, spun specialiștii, se remarcă puterea antioxidantă a rodiei, întrucât acest fruct conține antociani, un tip de fitonutrienți valoroși. Mai mult decât atât, experții au descoperit faptul că fitonutrienții pot preveni dezvoltarea bolilor cronice.
Acest lucru se datorează faptului că pot neutraliza formarea radicalilor liberi, modulând astfel oxidarea și inflamația țesuturilor și a organelor. Totodată, această proprietate este esențială pentru a încetini îmbătrânirea. În plus, rodia conține fibre, acestea fiind o substanță nedigerabilă care poate îmbunătăți sănătatea sistemului digestiv. În primul rând, pot preveni constipația prin creșterea dimensiunii bolului fecal. Conform unui studiu american, aportul său regulat protejează împotriva cancerului de colon. Tot ce aveți nevoie pentru prepararea salatei: o andivă, o rodie, un cățel de usturoi, ulei de măsline extra virgin, sare și oțet. Toate trebuie tocate în bucăți mici. Semințele de rodie le puneți în bol, peste andive, după care se face un dressing, obținut din usturoiul tocat, pus într-un pahar. Apoi, adăugați puțină sare fină și un strop de ulei de măsline, dar și câteva linguri de oțet de vin. După ce ați terminat dressingul, turnați-l peste salată.