05 Octombrie 2015
4291 accesări
32 comentarii

400 g linte

3 cepe

Un morcov

O rădăcină de pătrunjel

O țelină mică

O crenguță de cimbru

Ulei

Oțet

O legătură de verdeață (mărar sau pătrunjel)

Sare

Piper

100 – 200 g carne afumată (dacă se dorește și carne în salată)

Lintea se spală bine în câteva ape și se pune de seară la înmuiat în apă caldă, lăsându-se până a doua zi. Când se pune la fiert se adaugă o ceapă, morcovul, rădăcina de pătrunjel și țelina, curățate și spălate. Se adaugă și cimbrul, iar cine dorește, și carnea afumată.

Când este gata, lintea se lasă să se răcească în apa în care a fiert. Apoi se scoate lintea, se scurge de zeamă, se pune într-o salatieră, adăugându-se ceapa rămasă, tăiată mărunt, bucățelele de carne afumată, oțet, ulei, sare și piper, după gust.

Se poate consuma la aproximativ zece minute după preparare.

Taguri articol: salate reţete culinare linte ceapa

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

32 comentarii

21 august
Oomzth
Mocvkq fvxjkf

besivance uk - carbocysteine online order order sildamax

6 august
Pzntcd
Tfkqwl qkgmzg

cheap lasuna pills - oral himcolin purchase himcolin generic

1234