La acest moment, găsim salată verde în toate piețele, aceasta stimulând pofta de mâncare și curățind organismul la ieșirea din iarnă. Specialiștii susțin că frunzele de salată verde sunt o sursă excelentă de substanțe nutritive, conținând vitaminele A, C, B1, B2, K, E și minerale, precum potasiu, fier, cupru, fosfor. Totodată, frunzele de salată conțin numeroși fitonutrienți necesari pentru un metabolism optim. Nivelul mare de vitamina C, E, B6 și acid folic, nutrienți-cheie, mențin un sistem imunitar sănătos și reduc riscul de obezitate, de boli cardiace și de alte boli cronice.
Substanțele care dau frunzelor de salată gustul amărui au proprietăți miraculoase, mai ales atunci când salata este consumată constant, în cantități mai mari. În același timp, salata verde oferă organismului antioxidanți puternici anticancerigeni. Prin potasiul conținut, o componentă importantă a celulelor și fluidelor corpului, ea ajută la controlul ritmului cardiac și al tensiunii arteriale. Betacarotenul din salata verde face din aceasta un real ajutor în prevenirea și reducerea riscului de a avea boli de inimă, dar și cancer, accidente vasculare sau cataractă. În plus, prezența lectucarimului în salata verde îmbunătățește calitatea somnului și vă ajută să vă odihniți și să combateți stresul.