Datorită conţinutului său bogat în minerale şi în vitamine, salata verde revigorează organismul. De asemenea, elimină stările de depresie, de stres şi ajută în buna funcţionare a ficatului. Totodată, conţinutul de vitamina C întăreşte sistemul imunitar, înlătură stările de anemie, luptând cu succes împotriva asteniei, precizează doctorulzilei.ro. În plus, favorizează închiderea plăgilor şi a operaţiilor, în special în cazul diabeticilor (vitamina C stimulează secreţia de colagen a ţesutului conjunctiv).
Specialiştii spun că fiecare persoană ar trebui să consume 150 de grame de salată verde pe zi, pe stomacul gol, înainte de masă. Aceştia sunt de părere că salata ar trebui consumată la maximum un sfert de oră de la preparare, pentru că altfel principiile sale active se deteriorează. De asemenea, nu trebuie să se consume în paralel alimente care să împovăreze organismul cu toxine, cum ar fi carnea, prăjelile, produsele de patiserie ori cu aditivi sintetici. Înlocuiţi-le cu orez integral, paste făinoase, fulgi de ovăz, de grâu sau de porumb. Consumată câte 500 grame pe zi, porţionate înaintea meselor şi după desert, salata duce la scăderea în greutate. Totodată, frunza de salată combate multe stări anormale.
Studiile au arătat că salata verde stimulează procesele metabolice şi constituie un aliment de revigorare şi de curăţire a organismului. Nu în ultimul rând, aceasta stimulează şi drenează ficatul, intensifică tranzitul intestinal, curăţă vasele de sânge şi reglează activitatea glandelor endocrine.