buy trihexyphenidyl generic - order emulgel for sale voltaren gel order online
Sărbătorile pascale sunt prilej de bucurie şi întregire familială, în care toate rudele şi prietenii se adună în jurul meselor, mult prea copioase, pentru a sărbători Învierea Domnului. Numai că, educaţia tradiţională, în ceea ce priveşte bucatele pascale, ne împinge, pe mulţi dintre noi, să facem excese de natură alimentară, cu efecte negative asupra sănătăţii.
Specialiştii trag semnale de alarmă deoarece consumul exa-gerat de alimente bogate în pro-teine animale, mâncărurile greu de digerat sau gătite timp îndelungat şi bucatele preparate exclusiv din carne duc la indigestii, suprasolicitarea sistemului gastrointestinal şi vezicii biliare. Aceste dereglări apar în cel mai bun caz, dar sunt şi cazuri mai deosebite, în care unele persoane ajung la secţia de urgenţă cu afecţiuni grave care, uneori, necesită spitalizare.
Gospodinele învaţă de la atelierul culinar
Aproximativ 30 de persoane au participat, sâmbătă, 9 aprilie, la atelierul de gătit, susţinut de Tania Bordianu, la „Cămara cu merinde”. Acestea au primit sfaturi utile despre cum să gătească bucate sănătoase şi delicioase, fără a provoca dezechilibre majore în organism.
Masa de Paşte ar putea fi alcătuită din alimente tradiţionale, combinate cu mâncăruri vegetale, pentru a păstra echilibrul organismului.
Participanţii au învăţat cum să prepare tradiţionala pască, din fructe confiate şi diferite tipuri de alune, pateul din hrişcă, drob de linte şi sarmale vegetale, cu ciuperci, învelite în foiţe de orez.
Doamnele şi-au luat notiţe şi au gustat la final din bucatele gustoase preparate de susţinătoarea cursului de gătit. Astfel, au învăţat să fie pozitive în timp ce gătesc, pentru a transmite energia lor pozitivă, celor ce o consumă.
„Când gătim, este foarte important să folosim foarte mult mâinile, pentru a transmite energia noastră pozitivă. Mâncarea poate conţine super ingrediente, dar, dacă bucătarul este nervos, toată energia negativă se transmite mâncării şi apoi celui care o consumă”, explică Tania Bordianu, invitata specială, care a şi pregătit bucatele.
Mâncăruri complicate, lipsite de nutrienţi
Sarmale, drob, friptură, cozonac şi ouă vopsite sunt doar câteva dintre bucatele tradiţionale pe care orice persoană le pune pe masă, în ziua de Paşte. Sunt gustoase, dar şi sănătoase? Specialiştii în nutriţie consideră mâncarea gătită termic lipsită de elemente necesare corpului uman.
„Să luăm ca exemplu sarmalele. O oală de sarmale trebuie fiartă 5-6 ore. În aceste condiţii, toţi nutrienţii dispar, iar ce rămâne nu aduce niciun aport benefic corpului sau doar într-o măsură foarte mică”, explică Tania Bordianu.
Micul dejun copios, „bombă pentru organism“
Dimineaţa nu trebuie să consumăm alimente greu de digerat, pentru a nu ne epuiza toată energia în procesul de digestie. Un pahar de apă cu lămâie pe stomacul gol ajută organismul să se cureţe şi să se hidrateze, iar mesele de la micul dejun ar trebui să fie alcătuite din fructe, pentru ca organismul să nu depună un efort mare în procesul digestiei.
„Nu trebuie să mâncam dimineaţa, pentru că, până la ora 12, corpul se detoxifică, de aceea nu avem poftă de mâncare. Corpul nostru are puterea naturală să se detoxifice. Dacă noi dimineaţa mâncăm alimente consistente, greu de procesat, corpul se opreşte din detoxifiere ca să digere mâncarea”, mai spune Tania Bordianu.
buy trihexyphenidyl generic - order emulgel for sale voltaren gel order online
order periactin 4 mg generic - buy cheap cyproheptadine order tizanidine 2mg without prescription
order baclofen 10mg online cheap - piroxicam medication piroxicam price
diclofenac generic - order isosorbide 40mg for sale nimodipine without prescription
order generic mestinon - sumatriptan medication buy azathioprine 25mg online cheap
buy voltaren online - aspirin 75mg brand order generic aspirin 75 mg
buy celebrex generic - purchase indomethacin capsule generic indocin 50mg
order benemid 500 mg online - carbamazepine brand carbamazepine 200mg oral