03 Decembrie 2015
2098 accesări
1 comentariu

Aliat principal în situaţiile stresante, sursă de consolare atunci când viaţa ne dezamăgeşte şi afrodiziac excelent, ciocolata este poate cel mai reconfortant şi iubit aliment. Însă cât este de sănătoasă?

Există studii care arată că ciocolata - de obicei, cea neagră, cu cel puţin 70 la sută cacao - este cu adevărat un aliment ideal pentru organismul nostru dacă este consumată cu moderaţie.

Dacă până acum nu a fost printre preferatele voastre, o să o iubiţi imediat după ce îi veţi afla beneficiile. Atenţie, însă: vă veţi obişnui cu savoarea ei până la dependenţă!

1. Ciocolata neagră este benefică pentru inimă şi circulaţie. Un studiu recent a descoperit că ciocolata ajută la restabilirea flexibilităţii arterelor, prevenind şi blocarea acestora.

2. Cercetătorii finlandezi au descoperit că un consum moderat de ciocolată scade riscul de infarct.

3. Ciocolata este bogată în minerale precum potasiu, zinc şi seleniu. O ciocolată neagră de 100 de grame furnizează 67 la sută din necesarul zilnic de fier.

4. Cei care consumă ciocolată au un colesterol mai mic. Mai precis, studiile au arătat că ciocolata scade colesterolul LDL, supranumit colesterol „rău”, şi creşte nivelul colesterolului HDL, colesterolul „bun”.

5. Ciocolata este perfectă pentru piele. Flavonolii din ciocolata neagră pot proteja pielea de efectul negativ al razelor solare. Cu toate acestea, vă recomandăm să nu renunţaţi la crema de protecţie solară!

6. Deşi pare paradoxal, ciocolata ne poate ajuta să slăbim. Will Clover, specialist în neuroştiinţe, precizează că „un cub mic de ciocolată care este lăsat să se topească în gură cu 20 de minute înainte de masă declanşează senzaţia de saţietate în creier”. Acest lucru ne determină să mâncăm mai puţin.

7. Un studiu din Finlanda a arătat că ciocolata reduce stresul femeilor însărcinate. Copiii acestora au zâmbit mai des decât copiii ai căror părinţi nu au consumat ciocolată.

8. Ciocolata poate preveni diabetul! Pudra de cacao îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină, aşa că ciocolata neagră consumată cu moderaţie poate întârzia sau preveni instalarea diabetului.

9. Ciocolata este benefică pentru creier. Se pare că flavonolii îmbunătăţesc memoria persoanelor în vârstă, iar proprietăţile antiinflamatorii ale ciocolatei negre s-au dovedit a fi eficiente în tratarea leziunilor pe creier, de tipul comoţiei cerebrale.

10. Cu toţii am observat acest lucru, dar oamenii de ştiinţă l-au şi dovedit: ciocolata ne îmbunătăţeşte starea de spirit. Aceasta conţine feniletilamină (FEA), aceeaşi substanţă chimică produsă de creier atunci când suntem îndrăgostiţi. PEA încurajează producerea de endorfine la nivelul creierului.

Deşi este mai scumpă, încercaţi să cumpăraţi numai ciocolată de calitate  .rinţi cu cât mai puţine ingrediente şi fără aditivi  .rinţi pentru a vă bucura cu adevărat de beneficiile ei.

Taguri articol: alimentatie ciocolata

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

1 comentariu

4 decembrie 2015
Alina
loc de muncă

Navighezi zilnic 2-3 ore pe internet?De ce sa nu iti petreci acest timp cu folos, colaborand cu noi part-time sau full time, iti poti creste substantial veniturile lunare, plata este garantata prin contract legal de comision iar instruirea se face gratuit prin e-mail!Sunt necesare cunostinte minime de utilizare a calculatorului , de lucru cu documente word si pdf, rabdare, perseverenta si atentie la detalii. Pentru informatii trimite mesaj cu textul PROIECT la adresa de mail [email protected]

Articol publicat de Andreea Alexandra Zamfir