Migrena se manifestă, de cele mai multe ori, prin dureri puternice de cap, stări de amețeală și de greață, uneori asociată cu fotofobie. Din păcate, această boală afectează, în ziua de azi, un număr mare de persoane. Cu toate acestea, câteva obiceiuri simple din viața de zi cu zi pot reduce probabilitatea apariției acestor manifestări. De exemplu, spune dr. Carmen Călin, dacă trece prea mult timp între mese, scăderea nivelului de glucoză în sânge poate declanșa dureri de cap. Așa că, este foarte important să aveți pe lângă voi câteva gustări, de genul alunelor sau nucilor nesărate, fructe uscate, hummus, legume, toate pentru a nu ajunge la hipoglicemie. De asemenea, se recomandă a se bea apă, pentru a rămâne cât mai bine hidratați.
Unele cercetări au sugerat că administrarea unor suplimente de vitamina B2, magneziu, coenzima Q10 și/sau plante precum spilcuța ar putea preveni migrena. Atenție, însă! Administrarea lor trebuie făcută doar după consultarea cu medicul, mai ales dacă pacienta e o femeie gravidă sau care alăptează.
Totodată, în cazul femeilor, medicamentele ce conțin estrogeni, inclusiv pilulele și dispozitivele contraceptive cu hormoni, ca și terapia de substituție hormonală, pot determina fluctuații ale nivelului de hormoni din organism, care pot duce la apariția sau înrăutățirea migrenelor.