06 Aprilie 2022
918 accesări
0 comentarii

De cele mai multe ori, durerea în gât este un simptom al răcelii comune, dar nu neapărat. Această parte a corpului poate prezenta semne timpurii ale gripei sau chiar semnalează probleme mult mai grave. Prin urmare, este important să vă ocupaţi de acest disconfort şi să încercați să calmați durerea în gât şi să evitați consecinţele majore. Desigur, în zilele noastre există diferite medicamente pentru a calma durerea în gât. Cu toate acestea, puteţi recurge oricând şi la opţiuni naturale care pot fi preparate acasă.

Durerea în gât este una dintre cele mai frecvente afecţiuni apărute din cauza schimbărilor meteorologice sau viruşilor şi bacteriilor. De regulă, cauzele acestei afecţiuni pot fi următoarele: răceală, gripă, mononucleoză, pojar, varicelă, laringotraheobronşită, adică o boală obişnuită a copilăriei, caracterizată prin tuse. Desigur, pe lângă acestea, există şi alte cauze mai puţin frecvente, cum ar fi: alergii, deshidratare, iritanţi precum tutunul şi alcoolul, tensiune musculară, boala de reflux gastroesofagian. Potrivit dr. Ramona Ștefănuț, în funcţie de originea durerii în gât, medicul va recomanda un tratament cu antibiotice sau analgezice uşoare pentru a calma disconfortul. Bineînțeles, independent de acestea, există câteva recomandări care pot ajuta la ameliorarea simptomelor. Printre ele, se remarcă nevoia de a bea lichide pentru a menţine gâtul umed şi pentru a evita deshidratarea. Una dintre cele mai bune băuturi pentru sănătate este apa. Caldă sau rece, ea va ajuta la calmarea durerii în gât şi a oricărui alt disconfort asociat cu aceasta. Tocmai de aceea, este recomandat să beți cel puţin doi litri sau opt pahare de apă pe zi.

Apoi, fructele furnizează toate vitaminele şi mineralele de care organismul are nevoie pentru a funcţiona corect. Acestea vă vor ajuta să fiţi mai puternici şi mai hidrataţi, pentru a putea avea grijă de gât. Nu uitaţi să pregătiţi sucurile acasă, pentru a vă asigura că ingredientele pe care le conţine sunt sănătoase. De exemplu, sucurile de ananas, portocale sau lămâie sunt opţiuni bune, deoarece au proprietăţi antiinflamatoare şi vitamina C. Aceasta din urmă, ar constitui, potrivit specialiștilor, un antioxidant important ce contribuie la buna funcţionare a sistemului imunitar, protejând organismul de diferite boli. De asemenea, ceaiul va fi întotdeauna o opţiune bună. Fiind cald, poate ajuta la relaxarea muşchilor din gât, apoi, în funcţie de plantele folosite, poate ajuta la ameliorarea rapidă a răcelii. Un exemplu este salvia, o plantă liniştitoare, antiinflamatoare, care este eficientă pentru a calma durerea în gât. Unul dintre cele mai folosite remedii pentru a calma durerea în gât şi unele afecţiuni legate de gripă sau răceală comună este combinaţia de miere şi lămâie. Aceasta este recomandată de profesionişti din domeniul sănătăţii graţie proprietăţilor mierii de a calma tusea. Într-un studiu efectuat pe copii mici s-a observat că două linguriţe de miere înainte de a merge la culcare reduc acest simptom şi îi ajută să adoarmă.

Taguri articol: sfatul medicului

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU