13 Iulie 2017
1490 accesări
0 comentarii

Nou-născuţii nu au sistemul imunitar bine format. De aceea, micuţii sunt predispuşi la a face infecţii şi diverse boli care să le dezechilibreze şi mai mult sistemul imunitar.

Alimentaţia copilului, în primele luni de viaţă, este foarte importantă pentru consolidarea sistemului imunitar, iar pentru bebeluşii alăptaţi, este foarte importantă şi alimentaţia proaspetei mame.

„70% din celulele sistemului imunitar al nou-născutului se află în tractul digestiv. Microflora intestinală are rol în apărarea organismului împotriva influenţelor nocive ale mediului şi împotriva infecţiilor, iar compoziţia sa este influenţată de alimentaţie. Bacteriile favorabile sănătăţii (bacterii prietenoase) de la nivelul tubului digestiv al nou-născutului constituie peste 90% din numărul total de germeni. Acestea au rolul de a împiedica aderarea la peretele digestiv şi pătrunderea în organism a bacteriilor patogene. Anumite tipuri de «bacterii prietenoase» au fost introduse în preparatele din lapte, dar beneficiile nu sunt totuşi la fel de mari ca în cazul alăptării. Adăugarea de oligozaharide prebiotice în preparatele din lapte constituie un pas înainte, deoarece acestea stimulează crearea şi întărirea barierei mucoase de protecţie împotriva infecţiilor şi a factorilor nocivi”, explică specialiştii Spitalului Euromaterna.

Pentru detalii, consiliere, programări şi consultaţii, apelaţi numărul de telefon al Spitalului Euromaterna, 024.605.555.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii