06 Iunie 2016
2258 accesări
0 comentarii

Pentru a sta la distanţă de afecţiunile care apar în sezonul cald, trebuie respectate câteva reguli de igienă. Temperaturile ridicate duc la înmulţirea microbilor. Respectarea normelor de igienă personală şi colectivă previne îmbolnăvirile specifice acestei perioade a anului.

„Apa trebuie consumată numai din surse autorizate, în cazuri extreme, apa trebuie fiartă. Populaţia nu trebuie să meargă la scăldat în locuri neamenajate: lacuri, bălţi, canale. Igiena mâinilor este extrem de importantă. Toată lumea trebuie să se spele pe mâini după folosirea toaletei, după contactul cu diferite animale şi ori de câte ori este nevoie. De asemenea, trebuie spălate foarte bine fructele (mai ales pepenii verzi şi galbeni). Gunoiul trebuie depozitat în locuri special amenajate. Respectarea acestor reguli simple este un pas înainte în a preveni afecţiunile sezonului cald”, a declarat dr. Loti Popescu, specialist în promovarea sănătăţii şi educaţiei pentru sănătate.

Se impune prezenţa de urgenţă la medic în cazul în care apar dureri de cap, febră, vărsături sau diaree.

Taguri articol: stiri medicale apa boli fructe igienă loti popescu medic reguli sfaturi temperaturi microb

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii