Foto: Retete practice

Foto: Retete practice
03 Mai 2020
701 accesări
0 comentarii

Funcţionarea corectă a ficatului este foarte importantă pentru organism, aşa că trebuie să facem tot posibilul pentru a-l proteja şi a-l menţine sănătos. În acest sens, alimentele pe care le consumaţi zilnic îl pot ajuta să îndeplinească numeroasele funcţii sau îi pot pune piedici atunci când faceţi alegerile greşite.

Dacă în general se vorbeşte despre alimentele cele mai nocive pentru ficat, poate că ar trebui să precizăm şi care este principalul alimente care îl protejează. Specialiştii spun că sfecla roşie este una dintre cele mai importante legume, cu efecte extraordinare asupra ficatului. Ea curăţă în mod natural sângele, ajutând astfel ficatul să funcţioneze perfect şi să producă nutrienţii necesari pentru sănătatea corpului.

Aşadar, consumaţi sfecla în stare crudă sau fiartă, stropită cu oţet şi amestecată cu hrean răzuit, sare şi piper. Dacă o preferaţi în stare crudă, atunci serviţi-o în salată, cu ceapă roşie şi frunze de pătrunjel.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU