08 Noiembrie 2017
1162 accesări
0 comentarii

Chiar înainte de a debuta sezonul rece, mulţi părinţi aleg să le dea copiilor, din proprie iniţiativă, fel şi fel de siropuri pentru întărirea imunităţii, fără să ştie dacă cei mici au nevoie de ele cu adevărat.

Medicii specialişti spun că, înainte de a le administra celor mici siropuri pentru stimularea imunităţii, părinţii ar trebui să se consulte cu medicul de familie sau pediatru.

„De preferat ar fi ca aceste siropuri să se administreze doar la recomandarea unui medic. Sigur că unele nu au niciun efect, altele măcar nu fac rău, altele fac şi bine în unele situaţii. De obicei, sistemul imunitar se dezvoltă în timp. Un copil de vârstă mică, mai ales în momentul în care intră în colectivitate se îmbolnăveşte, deoarece nu are anticorpii «performanţi». Indic terapia cu siropuri imunostimulatoare la copiii care sunt mai sensibili. Unele nu au aditivi şi sunt fără zahăr, pentru că sunt şi pacienţi diabetici, care nu au voie să le consume pe cele cu zahăr. Siropurile sunt contraindicate copiilor sub un an, deoarece la aceştia nu trebuie să umblăm la imunitate, pentru că este în curs de formare. Există o glandă, timus, care produce imunitate. De asemenea, amigdalele produc imunitate, precum şi intestinul subţire, măduva spinării, ficatul, splina, produc foarte multă imunitate, de aceea sănătatea acestora este foarte importantă”, a declarat dr.Georgeta Anghel Dincă, medic primar pediatrie, alergologie şi imunologie.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii