13 Ianuarie 2017
3864 accesări
0 comentarii

Infecţia cu rotavirus este, la ora actuală, una dintre cele mai frecvente cauze de boală diareică severă la sugari şi copii mici, în special. Acesta este şi motivul pentru care tot mai mulţi copilaşi au ajuns în ultima perioadă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă cu enterocolite cu rotavirus, majoritatea provenind din mediul rural.

„De curând, au reapărut bolile diareice acute, infecţiile cu rotavirus, mai ales la copiii nevaccinaţi. Din această cauză, cei mici acuză stări de febră, diaree, vărsături, o stare generală proastă. Pentru ca ei să îşi revină, este nevoie de o hidratare cât mai bună, dar mai ales o alimentaţie specifică enterocolitelor acute, deci fără lactoză. Copilaşii pot mânca, în schimb, banane cu brânză calcică, supă de zarzavat cu mult morcov şi orez, carne mixată etc.”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, dr. Ilie Sora, medic pediatru.

De precizat că perioada de incubaţie a infecţiei cu rotavirus este de aproximativ două zile. Din nefericire, infecţia poată să reapară, dar cu o severitate scăzută, faţă de prima infecţie. Infecţia este mai severă la copiii cu vârsta cuprinsă între trei luni şi doi ani, sub vârsta de trei luni sugarii având protecţie prin anticorpii transmişi de la mamă, prin alăptare.

De obicei, transmiterea infecţiei se face pe cale fecal-orală, dar pot exista focare de infecţie prin alimente, apă contaminată, grup sanitar etc. Desigur, unele cazuri, mai puţin severe, se pot trata la domiciliu, tratamentul constând în regim alimentar, apoi când starea li se ameliorează, se poate face trecerea treptată la alimentaţia obişnuită.

Taguri articol: bebe e bolnav infectie copii spital tratament alăptare enterocolita

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU