01 Februarie 2021
902 accesări
35 comentarii

Sunt oameni care preferă să consume slănină, din foarte multe motive. În primul rând, spun specialiştii, slănina are în compoziţia sa carotină, vitamina A, D şi E, care contribuie la îmbunătăţirea stării generale a organismului şi ajută la menţinerea imunităţii.

De asemenea, slănina conţine acid arahidonic, care favorizează scăderea colesterolului, îmbunătăţeşte funcţiile de protecţie ale organismului şi este necesar pentru producerea compuşilor chimici responsabili pentru răspunsurile imune şi reacţiile inflamatorii.

Este important de ştiut faptul că slănina influenţează organismul în mod negativ doar dacă este consumată în exces. Aşa că, dacă nu suferiţi de boli de pancreas, ficat sau stomac, slănina vă poate aduce beneficii. Cantitatea optimă zilnică de slănină pe care puteţi să o consumaţi este de 10-30 grame.

Mai mult decât atât, cercetătorii au demonstrat că grăsimea din slănină nu dăunează sub nicio formă. Într-adevăr, grăsimea conţine colesterol, însă nu într-o cantitate atât de mare. Pentru a vă face o idee, aproximativ 100 grame de slănină conţin 70-100 mg de colesterol, în timp ce 100 grame de rinichi de vită conţin aproximativ 1.126 mg colesterol. Astfel, nu trebuie să vă faceţi griji dacă aţi mâncat o cantitate mai mare de colesterol. Conform medicilor, nivelul de colesterol din sânge nu depinde de ceea ce consumăm. Mai important este schimbul de colesterol, iar în acest caz vin în ajutor acizii ce se află în compoziţia slăninei - arahidonic şi linoleic.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii

3 comentarii

marti, 17 decembrie
Npuwwk
Xhmref tbboel

ivermectin 6mg for humans for sale - <a href="https://ivercand.com/">ivermectin oral</a> carbamazepine 200mg cheap

6 decembrie
Zrbzpb
Zhgvze kcduds

buy generic crixivan online - <a href="https://confindin.com/">crixivan uk</a> emulgel purchase online

30 noiembrie
Nftucj
Wbpuzv sbtpom

eriacta plain - <a href="https://eriagra.com/dapcalisb/">apcalis think</a> forzest home

Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU