18 Ianuarie 2024
53 accesări
0 comentarii

Smochinele au fost asociate cu sănătatea și prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Ele au, în medie, mărimea unui deget, sunt pline cu sute de semințe mici și au o coajă comestibilă de culoare mov sau verde. Pulpa fructului este roz și are un gust dulce. Înainte ca zahărul să devină popular, acestea erau folosite în mod obișnuit pentru a îndulci deserturile. În zilele noastre, pe măsură ce oamenii încep să se îndepărteze de zaharurile rafinate, mulți se întorc la smochine pentru a oferi o alternativă mai sănătoasă. Mai mult decât atât, fructele, dar şi frunzele lor sunt pline de nutrienți și oferă o varietate de beneficii potențiale pentru sănătate. De exemplu, ele sunt bogate în substanțe nutritive, fiind în același timp relativ sărace în calorii, ceea ce le face să fie un adaos excelent la o dietă sănătoasă.

De asemenea, sunt deosebit de bogate în cupru și vitamina B6. Cuprul este un mineral vital care este implicat în mai multe procese corporale, inclusiv metabolismul și producția de energie, precum și în formarea celulelor sanguine, a țesuturilor conjunctive și a neurotransmițătorilor. La rândul ei, vitamina B6 este o vitamină cheie necesară pentru a ajuta organismul să descompună proteinele alimentare, să creeze noi proteine și joacă un rol important în sănătatea creierului. Medicii spun că, în unele ţări, smochinele sunt consumate pentru a trata bolile care afectează sistemele corporale, de la cel endocrin la cel respirator, digestiv, reproducător și chiar imunitar. Printre proprietățile atribuite de cercetători smochinelor se numără următoarele: antioxidante, anticancerigene, antiinflamatoare, reducătoare de grăsimi, protectoare de celule.

Taguri articol: nutritie smochine beneficii dietă

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU