buy generic meloxicam for sale - meloxicam cheap buy generic toradol for sale
Apărută în primă fază ca nişte „puncte“ depigmentate în zona ochilor sau a mâinilor, vitiligo este una dintre afecţiunile pielii care,deşi este destul de frecventă, rămâne pe lista afecţiunilor de cauză necunoscută şi al cărei tratament nu oferă rezultate vizibile.
Vitiligo este o boală genetică de cauză necunoscută ce afectează 2% din populaţie, apărând în jurul vârstei de 20 de ani la mai mult de jumătate dintre pacienţi.
„Zonele de apariţie sunt în jurul ochilor, faţa dorsală a mâinilor, la subţiori, în zona genitală, dar pot apare în orice altă zonă a corpului.
În prezent, tratamentul este dezamăgitor atât pentru pacienţi, cât şi pentru medici, deoarece rezultatele sunt aproape inexistente. Singurul tratament care se poate realiza doar în afara ţării este PUVA, adică puvaterapie sau tratamentul peros şi local cu substanţe date doar de medicul dermatolog.
Din păcate, toate formele recad chiar dacă tratamentul este bine realizat şi administrat şi pacientul este permanent monitorizat”, a explicat dr. Irena Smadea, medic primar dermatolog în cadrul On Clinic Constanţa.
Soarele, inamic al pacienţilor
Cu excepţia acestor „pete albe”, afecţiunea nu mai are şi alte manifestări. Însă, medicul avertizează asupra expunerii necontrolate la soare, fără protecţie solară şi în mod excesiv.
„Deşi soarele a fost considerat un «prieten» al acestor pacienţi pentru vindecarea bolii, în ultimii 2 ani se recomandă renunţarea la expunerea solară, mai ales pacienţilor cu forme medii sau la debutul bolii. Pentru cei care doresc totuşi să se expună la soare, recomand creme de protecţie solară cu SPF 50. Acestea sunt creme de camuflaj care ajută pacienţii să îşi acopere porţiunile de piele depigmentată şi pe care le pot achiziţiona din farmacii. Acestea sunt adecvate mai multor tipuri de piele şi au nuanţe diferite. Au o acoperire uniformă şi nu afectează tenul”, a mai spus medicul.
Ce declanşează boala
Pe lângă natura genetică a acestei boli, medicul face referire şi la alţi factori declanşatori ai vitiligo.
„Factorii declanşatori sunt bolile de tiroidă sau şocurile emoţionale.
Tiroida este o glandă care joacă un rol important în controlarea metabolismului. Ea produce hormonii tiroidei (T4 şi T3), substanţe care «călătoresc» prin sânge în fiecare parte a corpului şi în acest fel, organismul funcţionează în condiţii optime. Pentru că vitiligo poate fi asociat unui număr mare de funcţii ale organismului, o tiroidă sănătoasă poate fi un pas important în tratarea depigmentării”, a completat dr. Irena Smadea.
Ce presupune diagnosticul
Vitiligo este o afecţiune care poate fi diagnosticată în urma unui examen clinic. Însă, medicul spune că, mai ales în cazul pacienţilor cu pigment foarte deschis al pielii, specialistul poate utiliza o lampă specială cu ultraviolete.
În cazul în care medicul are unele îndoieli cu privire la diagnostic, vă poate recomanda biopsia (analiza histologică) a ţesutului, care nu va lăsa niciun dubiu în această privinţă.
buy generic meloxicam for sale - meloxicam cheap buy generic toradol for sale
buy cyproheptadine 4 mg pills - buy generic zanaflex for sale cheap tizanidine
purchase diclofenac generic - purchase nimotop generic buy nimodipine pills
buy cheap generic ozobax - order piroxicam 20 mg generic purchase piroxicam
buy generic rumalaya over the counter - amitriptyline without prescription order elavil online
besivance usa - buy sildamax no prescription buy generic sildamax over the counter
neurontin 600mg cheap - buy motrin 400mg generic order azulfidine generic