Dacă aveţi posibilitatea de a vă face un solar, nu doar că deţineţi un spațiu perfect pentru a face plajă, dar îi lăsaţi loc luminii să vă dezmierde pielea. Acesta este, practic, o structură în aer liber al cărei scop este relaxarea, odihna și deconectarea. Deși termenul de solar se referă și la cabinele de bronzat, de data aceasta facem referire la o zonă concepută pentru a prelua razele soarelui. Potrivit specialiştilor, beneficiile unui solar acasă sunt multiple și sunt legate de expunerea la razele soarelui.
Mai mult decât atât, poate deveni un colț foarte pitoresc în curte. Fără îndoială, unul dintre cele mai relevante beneficii ale unui solar este expunerea la razele soarelui. Altfel spus, este ideal pentru obținerea vitaminei D, produsă de piele, la expunerea la soare. Aceasta este o vitamină fundamentală pentru absorbția calciului în oase şi are o relație directă cu metabolismul, sănătatea cardiovasculară, sistemul imunitar și funcția creierului. Există unele alimente sau suplimente care pot furniza vitamina D.
Cu toate acestea, ideală este expunerea la soare, 15 până la 20 de minute pe zi de expunere la solar fiind suficiente pentru a obține un efect benefic asupra organismului. Ideal este să stați la soare între orele 9.00 și 11.00 sau în ultimele ore ale zilei, pentru a proteja pielea de agresiunile razelor UV. Acestea din urmă sunt asociate cu efecte negative asupra sănătății, cum ar fi cancerul de piele. Absorbția luminii solare este asociată cu o dispoziție mai bună și cu stres și anxietate reduse. Mai exact, contribuie la eliberarea serotoninei, numită și hormonul fericirii.