Sursa foto: Alexandru Guzi

Sursa foto: Alexandru Guzi
05 Martie 2020
9221 accesări
0 comentarii

Durerile de cap nu vă dau pace? Atunci este posibil să suferiți de sinuzită, această boală fiind definită ca o inflamație a sinusurilor adiacente nasului și care sunt în număr de patru. De regulă, sinuzita apare atunci când se acumulează mucus, iar sinusurile se inflamează. Dr. Adrian Boerescu spune că persoanele care au sinuzită, prezintă, de cele mai multe ori, congestie nazală, cu secreții galben-verzui, senzație de presiune în interiorul capului, febră, dureri oculare, dureri faciale, spontane sau provocate, accentuate de aplecarea capului, strănut, tuse, sau apăsare asupra punctelor sensibile. Pacienții care sunt diagnosticați cu sinuzită au o stare generală alterată și pot avea chiar probleme cu somnul.

„Eu le sfătuiesc pe toate aceste persoane să evite factorii care favorizează inflamarea sinusurilor, cum ar fi fumatul, expunerea îndelungată la frig, strănutatul cu gura închisă şi nu numai. Pe de altă parte, ei trebuie să îşi întărească sistemul imunitar, prin adoptarea unei diete bogate în fructe şi proteine. Totodată, pentru a ameliora simptomele sinuzitei, se recomandă şi lavajul nazal cu o soluţie salină, obţinută din dizolvarea unei mici cantităţi de sare, combinată cu un sfert de linguriţă într-o cană de apă caldă. De asemenea, este important să evitaţi să întrebuinţaţi sarea iodată din comert, ci ar fi de preferat să alegeţi între sarea marină, cea grunjoasă ori de Himalaya”, este recomandarea specialistului.

Dacă nu ştiţi cum trebuie efectuată spălătura, aceasta se execută cu ajutorul unei căni speciale, asemănătoare unui ceainic. După ce aţi pus apa cu sare în recipientul ales, trebuie să vă aplecaţi deasupra unei chiuvete, cu capul înclinat în lateral şi să turnaţi lichidul în nară de deasupra. Soluţia salină poate fi îmbunătăţită prin adăugarea unor plante cu acţiune antiseptică, cum ar fi salvia, menta sau lavanda. Aceasta favorizează eliminarea secreţiilor din sinusuri, reducând astfel pericolul unei infecţii.

Adaugă comentariul tău

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii
Articol publicat de Mirabela ŞERBĂNESCU