Spirulina este o algă cu conţinut bogat de proteine vegetale şi multiple vitamine. Practic, spirulina conţine, printre altele, proteine, aminoacizi, acizi graşi, lipide, vitamine şi enzime. Pentru că este bogată în fier, magneziu, cupru, cobalt, ea se poate lua în scop preventiv primăvara, toamna şi iarna, când organismul este ameninţat de gripă şi când este mai lipsit de vitamine, susţine fitoterapeutul Cristina Bogdan.
Totodată, spirulina este un supliment alimentar cu rol antioxidant, anticolitic şi antiinflamator, dar acţionează şi ca un hepatoprotector şi antiviral, fiind recomandată şi celor cu boli cardiovasculare.
În acelaşi timp, fenilalanina din spirulină acţionează asupra centrului apetitului din creier, diminuând senzaţia de foame şi menţinând constant nivelul glucozei din sânge, fiind un bun adjuvant în regimurile de slăbire.
În plus, suplimentul nutritiv este recomandat şi copiilor cu vârstă mai mare de patru ani, dar şi bătrânilor, pentru că energizează şi remineralizează organismul. Pentru că este un produs natural, spirulina nu provoacă reacţii adverse şi ajută la regenerarea celulelor şi îmbunătăţeşte metabolismul.