Gradinita Karin `s Kids din Bucuresti, zona Piata Domenii a fost aleasa ntosara dupa lungi cautari. Am vizitat multe gradinite si m-am oprit la asta pentru ca pe deoparte este intradevar dotata - s...
„Paradigma naşterii se schimbă!”Conceptul de naştere naturală începe să fie asociat din ce în ce mai mult cu ideea de naştere vaginală fără niciun fel de intervenţie medicală. Naşterea naturală se pare că începe să capete mult mai multă valoare, iar femeile acordă importanţă acestui eveniment din viaţa lor şi vor să schimbe paradigma naşterii. Studiile axate pe psihologia naşterii, a emoţiilor şi transformării femeii prin naştere, încep să fie la fel de abundente cu studiile axate pe dovezi din medicina-obstetrică. „Paradigma naşterii se schimbă!” spun psihologii. Acordă importanţă deosebită trăirilor femeii care naşte, se axează pe normalitatea procesului ca tot unitar, trup şi suflet, şi consideră că trupul este creat să funcţioneze perfect dacă există armonie în toate aspectele enumerate mai jos: 1. Echilibrul emoţional al femeii 2. Susţinerea familiei 3. Asigurarea unui mediu intim, unde femeia se poate desfăşura liber nefiind restricţionată de spaţiul oferit, de regulile unui sistem de sănătate axat pe diagnostic, libertatea de a alege. 4. Confortul emoţional asigurat de familie, loc şi cadrele medicale 5. Permiterea efectuării travaliului în acelaşi loc unde femeia poate naşte. Travaliul în apă permite gravidei să se relaxeze, să simtă durerile la o intensitate mai mică, dar să ofere şi pauze dacă există un travaliu mai lung. Naşterea în apă, permiterea schimbării poziţiei din timpul travaliului şi al naşterii sunt considerate metode de uşurare a travaliului şi expulziei propriu-zise, reducând numărul epiziotomiilor, cât şi cel al rupturilo perineale. Libertatea de mişcare şi de alegere a unei poziţii confortabile, de preferat verticale, în timpul travaliului a dus la crearea pachetelor de naştere prietenoase pentru mama şi copil, naşterea în apă. De ce naşterea în bazine? Din ce în ce mai multe femei aleg să nască acasă, fiindcă consideră că mediul spitalului restricţionează libertatea emoţională a cuplului. În prezent, naşterea acasă nu este reglementată, de aceea am venit în preîntâmpinarea nevoilor asigurând tranziţia: Naşterea ca acasă -Siguranţă medicală.
În maternitatea noastră se naşte în apă de cinci ani şi ne mândrim cu frumoase experienţe de naştere, de neuitat, ne spun părinţii. Cuplurile îşi doresc intimitate: semi-întuneric, să nu se simtă privite, vor să simtă că deţin controlul şi în acest caz lucrurile se întâmplă într-un ritm firesc aşa cum natura l-a programat. Există studii care spun că mutarea din camera în care s-a desfăşurat travaliul în camera unde se va naşte poate să aducă blocaje, respectiv va creşte rata intervenţiilor medicale din timpul travaliului, ba chiar se poate crea nevoia operaţiei cezariene.
Aşadar, pentru gravidele care vor să trăiască această experienţă unică din viaţa lor, Spitalul Privat Isis a creat saloane speciale care asigură confortul mediului de acasă, saloanele sunt prevăzute cu surse de oxigen, sursa de aspiraţie permiţând intervenţia medicală imediată, în siguranţă dacă aceasta se impune.
Studiile atestă faptul că naşterea într-un mediu liniştit, cu o gravidă pregătită (cursuri de pregătire naştere) însoţită de partenerul ei, în prezenţa unei moaşe, a unei însoţitoare la naştere (doula) minimalizează intervenţiile din timpul travaliului iar bebeluşii nu au nevoie de intervenţii speciale ale echipei de neonatologie dacă sunt aşezaţi imediat pe pieptul mamei, dacă se întârzie pensarea cordonului ombilical.
De asemenea, prin acordarea acestei facilităţi dorim să vă confirmăm faptul că echipa medicală de obstetrică, cât şi cea de neonatologie, va asigura dreptul de a alege informat al cuplului discutând în detaliu planul vostru de naştere în limitele în care se poate asigura intervenţia medicală de urgenţă.
Cum poţi opta pentru naşterea în apă „ca acasă”?
1. Asigură-te că îţi doreşti o astfel de experienţă pregătind naşterea în
principal din punct de vedere emoţional.
2. Întocmeşte un plan de naştere cu unul dintre medicii care sunt implicaţi în proiectul „Naşterea prietenoasă ca acasă”.
3. Participă la cursurile de pregătire pentru naştere.
4. Vizitează maternitatea spitalului nostru: familiarizează-te cu locul naşterii şi fă cunoştinţă cu echipa medicală - ei vor fi familia alături de care vei avea o naştere „ca acasă”.
5. Discută cu medicul neonatolog despre dorinţele tale, creează o legătură cu el, va fi lângă tine la naştere.
Noi toţi vom fi lângă tine. Îndrăzneşte să îţi doreşti o naştere naturală!
Ai încredere şi visul tău se va transforma în realitate!
Gradinita Karin `s Kids din Bucuresti, zona Piata Domenii a fost aleasa ntosara dupa lungi cautari. Am vizitat multe gradinite si m-am oprit la asta pentru ca pe deoparte este intradevar dotata - s...