Vara s-a sfârşit, iar trecerea la un nou anotimp aduce cu sine o serie de schimbări. Odată cu noul anotimp, este important să acordăm atenţie alimentaţiei şi să includem în dietă alimente care să împiedice formarea colesterolului rău (LDL) prin creşterea nivelului de colesterol bun (HDL).
„Formarea colesterolului rău, de tip LDL, poate fi prevenită printr-o alimentație sănătoasă şi un stil de viaţă activ. O dietă bazată pe un consum ridicat de fibre şi care să includă alimente bogate în antioxidanţi, nutrienţi, vitaminele B şi C poate contribui la creşterea nivelului de colesterol bun din sânge. Acest tip de colesterol, HDL, spre deosebire de cel menţionat anterior, are un rol benefic pentru organism, reuşind să absoarbă excesul de colesterol din ţesuturi şi celule şi să îl transporte la nivelul ficatului, de unde este ulterior eliminat din organism. Colesterolul de tip LDL mărit poate reprezenta, printre altele, un factor de risc cardiovascular şi poate afecta toate grupele de vârstă”, a declarat dr. Corina Zugravu, specialist în diabet şi nutriţie.