Fibrele pot influența multe aspecte ale sănătății. În primul rând, ele se referă la un grup divers de carbohidrați pe care oamenii nu îi pot digera. Deși majoritatea carbohidraților sunt descompuși în molecule de zahăr, fibrele nu pot fi descompuse în molecule de zahăr și, în schimb, trec prin corp nedigerate. Practic, precizează medicii, oamenilor le lipsesc enzimele digestive necesare pentru a descompune fibrele, astfel încât ...
Uleiul de palmier nehidrogenat reprezintă varianta naturală a uleiului de palmier, nefiind supus procesului de hidrogenare. Hidrogenarea este procedeul industrial de adăugare a hidrogenului la uleiurile lichide pentru a le face mai solide și pentru a crește stabilitatea lor la temperaturi ridicate. Alegerea variantei nehidrogenate evită, astfel, prezența grăsimilor trans, asociate cu efecte nesănătoase asupra sănătății. Specialiștii afirmă că acest tip de ulei are beneficii ...
Simțiți nevoia de un energizant natural, care să vă ajute să faceți față mai ușor problemelor zilnice? Aveți tendința de a răci atunci când au loc schimbări bruște de vreme? Un smoothie cu ananas, turmeric, lămâie și ghimbir, plin de vitamine, vă poate ajuta să fiți, din nou, în formă. Toate acestea, susțin specialiștii, au proprietăți antiinflamatorii. Mai mult decât atât, folosite împreună, pot face adevărate minuni pentru starea ...
Nivelul ridicat al colesterolului poate provoca numeroase afecțiuni în sfera cardiacă și în cea neurologică. Numitorul comun îl reprezintă placa de aterom (colesterolul depus pe vasele de sânge), care duce la ateroscleroză, cauză importantă a apariției bolilor coronariene, a infarctul miocardic și/ sau atacului vascular cerebral. Potrivit specialiștilor, principalul factor responsabil de creșterea colesterolului este alimentația nesănătoasă, bogată ...
Ficatul îndeplinește mai multe roluri în cadrul organismului uman și este cel mai mare organ atașat sistemului digestiv, în cadrul căruia participă ca glandă anexă. Cea mai importantă funcție o are în cadrul proceselor de digestie/metabolizare și descompunere a nutrienților alimentari, din forme complexe la forme mai simple, pentru a facilita asimilarea lor în organism și metabolizarea lor. Totodată, acest organ îndeplinește un rol deosebit ...
Ciupercile conţin o mulţime de vitamine şi minerale, de care organismul are nevoie pentru o cât mai bună funcţionare. Acestea sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitaminele A, B1, B2, C, D şi zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Spre deosebire, însă, de carne, ciupercile sunt mult mai uşor de digerat. Un alt beneficiu important al ciupercilor este că pot înlocui cu succes ...
Deși există potențiale beneficii ale dietelor cu un conținut ridicat de proteine, cum ar fi senzația sporită de sațietate și retenția de masă musculară, este important să fiți conștienți și de riscurile pe care le au dietele hiperproteice. Medicii spun că excesul de proteine din corp este legat de mai multe probleme de sănătate, în special dacă urmați o dietă cu proteine pe o perioadă lungă de timp. În primul rând, au precizat aceștia, dacă ...
Potasiul este un mineral vital și un electrolit care joacă numeroase roluri în menținerea sănătății organismului. El este implicat în mai multe procese critice, de la reglarea echilibrului fluidelor până la asigurarea unei bune funcționări a mușchilor și nervilor. Cu toate acestea, la fel ca mulți nutrienți esențiali, atât deficiența, cât și excesul de potasiu pot cauza probleme semnificative de sănătate. Acesta se găsește în principal ...