Uneori, poate fi chiar dificil de stabilit care tip de apă este mai bun, cea plată sau cea carbogazoasă? De exemplu, dacă sunteți predispus la balonare sau suferiți de o afecțiune care limitează carbonatarea sau aportul de sodiu, apa plată este o opțiune mai sigură. Aceasta rămâne cea mai pură formă de hidratare, fără aditivi, ea având un rol foarte important pentru menținerea mai multor funcții ale corpului. În primul rând, susțin specialiștii ...
Foarte puțini sunt conștienți de faptul că sistemul lor imunitar depinde de proteine și de calitatea lor. Toate acestea în condițiile în care o serie de proteine sunt implicate în formarea de anticorpi împotriva anumitor boli grave. În plus, ele au funcții complexe, care susțin repararea și menținerea țesuturilor organismului care pot fi lezate mecanic, termic sau în alt fel, cum sunt tăieturile, arsurile ușoare sau altele de dimensiuni ...
Trecerea alimentelor prin întregul tract digestiv poate dura între câteva ore și câteva zile, în funcție de tipul de alimente consumate, dar și de alți câțiva factori. Digestia este un proces complex a cărui importanță mulți oameni o conștientizează abia atunci când se confruntă cu diverse tulburări digestive. Acest proces include mai multe etape și implică diferite organe și substanțe precum enzimele sau bila secretată de ficat ...
Mâncarea a devenit un confort pentru anumite persoane. Medicii sunt de părere că sunt oameni care ajung, uneori, să mănânce mult mai mult decât de obicei, în anumite situații. Totuşi, indivizii cu tulburare de alimentaţie excesivă au o relaţie diferită cu mâncarea. Practic, ei simt că și-au pierdut controlul asupra cantității de mâncare și nu se pot opri, chiar și atunci când senzația de sațietate le oferă stări de ...
Antioxidanții protejează celulele de efectele dăunătoare ale radicalilor liberi și reduc astfel riscul de boli cronice, cum ar fi al celei cardiovasculare și cancerul. Practic, acești antioxidanți sunt substanțe care previn sau încetinesc deteriorarea celulelor cauzate de radicalii liberi. Fumatul, poluarea atmosferică și expunerea excesivă la radiațiile ultraviolete sau la substanțe chimice sunt astfel de surse, susțin specialiștii. Ca urmare, atunci când producția ...
Grăsimea reprezintă un macronutrient esențial pentru funcționarea optimă a organismului, iar uleiul de măsline are un conținut bogat în grăsimi mononesaturate și polinesaturate. Drept urmare, acesta poate diminua colesterolul LDL și poate crește colesterolul HDL. Mai mult decât atât, susțin specialiștii, poate echilibra: tensiunea arterială, nivelurile glucozei și greutatea. Totuși, se recomandă să consumați acest tip de ulei în cantități moderate ...
La ora actuală, există două categorii de alimente: cele care ajută la susținerea sănătății inimii și cele care pot fi dăunătoare acestui organ vital. Pentru a vă menține cordul în formă, puteți include în alimentație grăsimi polinesaturate, care se găsesc în somon, avocado și sardine. În plus, susţin specialiştii, oleaginoasele pot avea efecte benefice. Printre acestea se pot enumera nucile și migdalele. Vitamina E din migdale poate ajuta la ...
Sănătatea oaselor se poate menține printr-un stil de viață echilibrat, cu ajutorul căruia se evită consumul excesiv de alimente și dezvoltarea viciilor. Unele lichide, susţin medicii, pot fi eficiente în prevenirea simptomelor anumitor afecțiuni. În prezent, au precizat aceştia, aveţi la dispoziție o varietate de băuturi, care pot scădea riscul de a pierde masă osoasă, deoarece au un profil nutritiv bogat în: vitamina C, vitamina D, calciu și fosfor. Acești ...