Mai mult de jumătate din sucurile de pe piaţă conţin între patru şi 11 aditivi şi aproape toate sortimentele sunt pline de zahăr, revenind aproximativ cinci linguriţe într-un singur pahar cu suc. Şocant este şi că numeroase produse conţin suc de fructe în proporţie de până la cinci la sută. Asociaţia Pro Consumatori a achiziţionat 35 de băuturi răcoritoare, care, prin forma şi concepţia grafică a ambalajului urmăresc atragerea atenţiei copiilor ...
Potrivit specialiştilor, laptele dulce nu este recomandat a fi consumat în sezonul cald, deoa-rece, pe lângă faptul că se alterează mult mai repede, din cauza căldurii excesive, devine un aliment care produce dezechilibre în organism şi simptome de disconfort. Medicii recomandă înlocuirea acestuia cu iaurtul, dar şi cu laptele de origine vegetală, mult mai uşor de tolerat în sezonul estival. „Iaurtul şi chefirul sunt mult mai recomandate pe ...
Diversificarea alimentară a bebeluşului este foarte importantă mai ales pentru dezvoltarea ulterioară a celui mic. Cum nu toate alimentele sunt indicate încă de la începutul diversificării, unele putând chiar să pună viaţa bebeluşui în pericol, vă prezentăm mai jos tabelul diversificării alimentaţiei. Dacă nu sunteţi convinsă de anumite alimente sau simţiţi că organismul celui mic nu tolerează foarte bine anumite produse, este indicat să vă ...
Diversificarea alimentaţiei la copil este unul dintre cele mai dezbătute subiecte de părinţi. Când începem să introducem mâncarea solidă în alimentaţia bebeluşului, ce alimente, ce mâncare îi face bine, ce mâncare îi face rău? Toate acestea sunt întrebări pe care fiecare dintre noi ni le-am pus iar răspunsurile le-am găsit, de obicei, prin propriile experienţe şi încercări. Nu există un manual în acest sens, ci ...
Diversificare alimentaţiei bebeluşului este un subiect mult aşteptat de părinţi. Fiindcă poveştile circulă, se pare că părinţii îşi doresc să fie informaţi cu mult timp înainte ca cei mici să împlinească vârsta diversificării - 6 luni. În acest context, mămicile din Constanţa pot participa la un curs de puericultură ce va fi susţinut de medicul pediatru Oana Barbu. „Scopul principal al acestui curs este acela de a oferi părinţilor ...
Carnea se introduce la bebeluşul sănătos în momentul în care începe şi diversificarea alimentară, la puţin timp după ce bebeluşul a fost obişnuit cu legumele.Mai mult decât atât, diversificarea începe după vârsta de 6 luni a bebeluşului, iar alimentele vor fi introduse treptat. „Alimentaţia diversificată nu se recomandă înainte de această vârstă, deoarece funcţiile enzimatice intestinale nu sunt complet ...
Diversificarea alimentaţiei la copii trebuie să înceapă în jurul vârstei de 6 luni, recomandă pediatrii, iar degustarea alimentelor solide se va face treptat, de la o lună la alta. Pe lângă aceste aspecte, mămicile trebuie să ţină cont şi de nivelul de dezvoltareal copilului, de greutatea corporală la care acesta a ajuns, dar şi de apariţia primilor dinţi. Dacă bebeluşul şi-a dublat greutatea de la naştere, dacă poate ţine mâncarea în ...
Gras şi frumos! Vă sună cunoscut, nu? În realitate, nici subalimentarea, nici hrănirea în exces nu aduc beneficii bebeluşilor. Din păcate, alimentaţia bebeluşului, mai ales în cazul cuplurilor care se află la primul copil, este o reală piatră de încercare. Unul dintre motive îl constituie şi suspiciunile că micuţul nu mănâncă suficient. Părinţii ar trebui să ştie că, de exemplu, în cazul ...